Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPISAO KNJIGU

Dječak koji je tvrdio da je bio u raju priznao da je lagao

Alex Malarkey
Foto: Screenshot Youtube
16.01.2015.
u 20:33

Alex Malarkey s ocem je napisao knjigu koja je prodana u više od milijun primjeraka

Dječak koji je prije pet godina u knjizi koja je postala bestseler tvrdio da je tijekom kome nakon prometne nesreće bio u raju sada je otkrio da je riječ o laži, prenosi Telegraph.

– Nisam umro – napisao je Alex Malarkey, koji je u vrijeme nesreće 2004. godine imao šest godina, u otvorenom pismu upućenom kršćanskim knjižarama.

– Nisam otišao u raj. Rekao sam da sam otišao u raj jer sam mislio da ću tako privući pozornost – poručio je, dodajući da u vrijeme tih tvrdnji nije pročitao Bibliju, za koju je rekao da je jedini izvor istine.

Knjiga "Dječak koji se vratio iz raja", koju su napisali Alex i njegov otac Kevin Malarkey, prvi je put objavljena 2010. godine, navodno je prodana u više od milijun primjeraka te je postala dio popularnog žanra "rajski turizam". Međutim, Alex je ovaj tjedan zanijekao da je tijekom dvomjesečne kome bio u raju i upoznao Isusa Krista. Todd Starowitz, direktor kršćanske izdavačke kuće Tyndale House, koja je objavila knjigu, u četvrtak je za Washington Post rekao da će povući knjigu iz tiska.

Zanimljivo je da je dječakova majka Beth Malarkey, koja više nije u braku s njegovim ocem, još u travnju 2014. na svom blogu objavila priopćenje u kojemu tvrdi knjiga nije biblijski potpuno točna te da su prigovori njezina sina bili zanemareni. Rekla je kako je bolno da se knjiga i dalje prodaje te da se njezin sadržaj većinom ne propituje.

>> Objavio provokativni status na Božić, a onda je krenula lavina...

Komentara 6

SU
suncesmokvemaslina
21:02 16.01.2015.

sada kaznite i tatu i sina

TO
tommybahama
21:25 16.01.2015.

Ma nije moguce………ne mogu vjerovat….da bi to netko izmislil…?!!

BO
boreabo
21:07 16.01.2015.

A bilo je bedaka koji su vjerovali ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije