Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Dječak i djevojčica koji su se otrovali na brodu trebali bi danas biti skinuti s respiratora

Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
16.08.2019.
u 13:51

Petogodišnji dječak i njegova 14-godišnja sestra nakon nekoliko neizvjesnih dana su bolje i trebali bi početi samostalno disati

Kada su otrovana djeca s Hvara dovezena u KBC Split, liječnici su rekli da još nisu vidjeli toliko teško trovanje zbog čega su svi liječnici i sestre koji nisu trenutno radili pozvani da se hitno odazovu kako bi zajedničkim snagama pokušali spasiti 14-godišnju djevojčicu i nejnog petogodišnjeg brata. Nakon nekoliko neizvjesnih dana, čini se da im je bolje.

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, djeca otrovana ugljikovim monoksidom koja se posljednja tri dana liječe na Jedinici intenzivnog liječenja djece u KBC-u Split bi se tijekom današnjeg dana trebala odvojiti od respiratora i početi samostalno disati, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, liječnici nisu odmah znali što je uzrokovalo toliko jako trovanje zbog kojeg je 57-godišnji Emiliano Vinci preminuo već na brodu. Ukupno je petero otrovanih osoba prevezeno u splitski KBC. Ispostavilo se da je u pitanju bilo trovanje ugljičnim monoksidom koje je ispuštao nepropisno postavljeni agregat. Dok je stanje odraslih brzo stabilizirano, dječak i djevojčica su danima već na respiratoru jer su im vitalni organi zatajili.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Sandinista
Sandinista
15:04 16.08.2019.

Napokon prva dobra vijest danas.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
14:47 16.08.2019.

Daj Bože da se oporave i da nemaju posljedica. Drž'te se dječice!

MA
Masnica3
19:10 16.08.2019.

Hvala dragom Bogu nek se oporave i da nemaju posljedica od ovoga .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije