Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dječak i djevojčica koji su se otrovali na brodu trebali bi danas biti skinuti s respiratora

Petogodišnji dječak i njegova 14-godišnja sestra nakon nekoliko neizvjesnih dana su bolje i trebali bi početi samostalno disati
16. kolovoza 2019. u 13:51 3 komentara 1694 prikaza
Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Kada su otrovana djeca s Hvara dovezena u KBC Split, liječnici su rekli da još nisu vidjeli toliko teško trovanje zbog čega su svi liječnici i sestre koji nisu trenutno radili pozvani da se hitno odazovu kako bi zajedničkim snagama pokušali spasiti 14-godišnju djevojčicu i nejnog petogodišnjeg brata. Nakon nekoliko neizvjesnih dana, čini se da im je bolje.

BROD ATLANTIA Turisti se žalili i prošle godine: Agregat je bio loš, ali to nije jedina stvar koja nije funkcionirala

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama, djeca otrovana ugljikovim monoksidom koja se posljednja tri dana liječe na Jedinici intenzivnog liječenja djece u KBC-u Split bi se tijekom današnjeg dana trebala odvojiti od respiratora i početi samostalno disati, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, liječnici nisu odmah znali što je uzrokovalo toliko jako trovanje zbog kojeg je 57-godišnji Emiliano Vinci preminuo već na brodu. Ukupno je petero otrovanih osoba prevezeno u splitski KBC. Ispostavilo se da je u pitanju bilo trovanje ugljičnim monoksidom koje je ispuštao nepropisno postavljeni agregat. Dok je stanje odraslih brzo stabilizirano, dječak i djevojčica su danima već na respiratoru jer su im vitalni organi zatajili.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas