Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Hranić:

'Djeca se ne rađaju zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu'

Aljmaš: Obilježavanje Velike Gospe u svetištu Gospe od Utočišta
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/8
15.08.2019.
u 15:17

Djeca se ne rađaju ne zato što nemaju roditelji novaca, najčešće ne zbog tog razloga, rekao je nadbiskup

Predvodeći misu na blagdan Velike Gospe u Aljmašu, nadbiskup đakovački i osječki i metropolit Đuro Hranić rekao je u četvrtak da se djeca u Hrvatskoj ne rađaju zbog toga što su roditelji komotni i ne žele obvezu, a ne zato što nemaju novaca.

"Djeca se ne rađaju ne zato što roditelji nemaju novaca, najčešće ne zbog tog razloga. Nego zato što su roditelji komotni, ne žele obavezu", rekao je Hranić predvodeći misu na svetkovinu Velike Gospe u najvećemu marijanskom svetištu u Slavoniji.

Istaknuo je kako smo, draga braćo i sestre, zato danas u Aljmašu da si to priznamo. "Da se udarimo u prsa i da budemo velikodušni poput Blažene Djevice Marije u odnosu prema Bogu i odgovorniji prema ovome društvu. Da se osjetimo suodgovorni za ono što se događa i za razvoj ovoga društva", poručio je đakovačko-osječki nadbiskup mins Đuro Hranić.

Aljmaš: Obilježavanje Velike Gospe u svetištu Gospe od Utočišta
1/33

Komentara 70

Avatar Sandinista
Sandinista
15:27 15.08.2019.

Preporučam nadbiskupu da skine mantiju, oženi se, iznajmi negdje podstanarski stan ili digne stambeni kredit na 30 godina, zaposli se na ugovor na određeno pa neka krene praviti djecu.

CH
chemica
15:32 15.08.2019.

Velik je on stručnjak za djecu. Veći od ikojeg psihologa i sociologa. Genij! Kažu da je ono otprije devedesete bio mrak, ali danas živimo u mrklom mraku na dnu kace. Zahvaljujući ovakvim "naprednjacima" pregazila nas i Rumunjska zajedno s Bugarskom. Mrak vjerskog fanatizma gdje vjera ima potrebu biti upetljana u sve pore društvenog života.

DU
Deleted user
16:00 15.08.2019.

popovi, dalje od djece...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije