Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI PROJEKT

Djeca iz Dječjeg doma Sisak zablistala u ulogama vila i vilenjaka u Lonjskom polju

Djeca iz Dječjeg doma Sisak zablistala u ulogama vila i vilenjaka u Lonjskom polju
Foto: Park prirode Lonjsko polje
1/7
04.09.2020.
u 10:40

Potporu su mu dale Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, tvrtka Destinacijski menadžment Zrin te Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

Park prirode Lonjsko polje ugostio je cijenjenu fotografkinju Ivu Lulić i multimedijskog umjetnika Zdenka Bašića koji djecu iz Dječjeg doma Vrbina Sisak preobražavaju u vile i vilenjake na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice. Fotografiranje je dio humanitarno-umjetničkog projekta „Naša ljubav za njihova srca“ čiji je cilj prikupiti financijska sredstva za uređenje Dječjeg doma Vrbina Sisak.

Naime, zgrada Dječjeg doma u Sisku trenutačno je u vrlo lošem stanju i nužno je obnoviti prostorije u kojima djeca žive. Svi uključeni u projekt nadaju se kako će se prodajom umjetničkih fotografija prikupiti novac dostatan za uređenje Doma.

„Nakon potrebnih zahvata, prostorije će biti opremljene i novim namještajem kako bi životni prostor djeci Doma bio što ljepši i ugodniji. Ovaj projekt je i početak još jedne važne akcije kojom planiramo na nacionalnoj razini izraditi mjeru za zapošljavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, ta djeca, kada napune 18 godina, izlaze iz doma u kojem su bili smješteni i svakako im se mora pomoći kako bi se lakše osamostalili“, istaknuo je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA koja je pokrenula humanitarni projekt u ime Sisačko-moslavačke županije.

Potporu su mu dale Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, tvrtka Destinacijski menadžment Zrin te Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

„Nadamo se da će djeca iz Dječjeg doma Vrbina Sisak iz Lonjskog polja ponijeti nezaboravne uspomene i da će humanitarna akcija ostvariti svoj cilj. Naše su lokacije čarobne same po sebi, a zahvaljujući umjetničkom timu koji djecu preobražava u vile i vilenjake, u Lonjskom polju upravo svjedočimo stvaranju jedne priče pune ljepote i dobrote“, kazala je Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje.

Đurđica Pavešić-Herkov, ravnateljica Dječjeg doma Vrbina Sisak, zahvaljuje svima uključenima u projekt te je dodala da su djeca u njemu vrlo rado sudjelovala, baš kao i njihove odgajateljice koje su im bile pratnja na snimanju.

 „Ovo fotografiranje je za djecu novo vrijedno iskustvo. Sa snimanja su se vraćali oduševljeni i poželjeli su ponoviti taj bajkoviti doživljaj.“ – rekla je ravnateljica.

Fotografkinja Iva Lulić potvrila je kako su se djeca iz Dječjeg doma Vrbina Sisak odlično snašla pred objektivom njezina fotoaparata.

„Ovaj se projekt na neki način nadovezuje na moj iz 2010. godine „Vile i vilenjaci Artusi“ kada su fotografirana djeca iz Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac. Vjerujem se da će ovaj projekt biti jednako uspješan“ -  dodala je Lulić istaknuvši kako je njoj, kao fotografu, izuzetno zanimljiva priroda Lonjskog polja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije