Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVEZENI U KBC SPLIT

Djeca dovezena s Hvara u životnoj opasnosti: 'Dosad nismo vidjeli ovako teško trovanje'

Hitna pomoć Brač
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
13.08.2019.
u 15:47

Pozvano svo bolničko osoblje kako bi se djeca koja su u kritičnom stanju spasila

Docentica Ivana Unić s Klinike za pedijatriju KBC-a Split u razgovoru za Index rekla je da je dvoje odraslih koji su dovezeni s Hvara stabilno, ali da su djeca u životnoj opasnosti i da su zbog njihovog iznimno teškog stanja, u bolnicu pozvani i liječnici i medicinske sestre koji su u tom trenu bili slobodni i kod kuće.

- Na osnovu svih dosadašnjih trovanja koja smo vidjeli, možemo reći da dosad još nismo vidjeli ovako teško trovanje s tako teškom kliničkom slikom. Svi liječnici i sestre koji nisu bili na poslu, došli su u bolnicu van radnog vremena, ovdje nas je more liječnika i sestara koji radimo s djecom kako bismo ih spasili.

Podsjetimo, PU splitsko-dalmatinska danas je izvijestila da je edan muškarac preminuo je na svom brodu u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a još četiri osobe su hospitalizirane. Prema neslužbenim informacijama, trovanje je uzrokovano školjkama koje su jeli u jednom restoranu na Hvaru.

 

Ključne riječi

Komentara 12

LO
lojtra2
16:35 13.08.2019.

S optužbama treba biti oprezan. Tim prije što nema drugih otrovanja iz tog restorana. Nije nemoguće da je obitelj pojela nešto i na brodu, da li svježe ubrano iz mora ili iz konzerve.

LI
liliZG
16:31 13.08.2019.

dok sam joj bila mala , naš obiteljski doktor mi je objasnio da se školjke (mislio je na dagnje) uobičajene za jelo u doba mojeg djetinstva- najbolje hrane i rastu oko kanalizacije i da one zapravo filtriraju smeće , kao i jetra u životinje (kao i čovjeka) i od tada ne jedem niti jedne niti druge, ...

Avatar Melankolija
Melankolija
16:07 13.08.2019.

Nadam se da nisu dagnje pokupljene sa zagadjenog mjesta, one se znaju skupiti u velikoj kolicini u najzagadjenijoj vodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije