Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTROJAVANJE NA DESNICI Prvi čovjek HSP-a na saboru stranke u subotu najavit će kandidaturu za premijera

Đapić u rat s HDZ-om kandidaturom za premijera

04.12.2006.
u 20:13

 Na saboru stranke u subotu najavit ću svoju kandidaturu za premijera, a o budućem sastavu vlade HSP-a još je prerano govoriti  potvrdio je za Večernjak predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Čelnik pravaša ne krije zadovoljstvo činjenicom da je, prema istraživanjima Promocije Plus, četvrti po rejtingu sa 12 posto, i to bez ikakve kampanje. Račan dobiva 15 posto, Sanader 21, a Čačić 22 posto.  To je za mene jako dobar znak i uvjeren sam da ćemo personaliziranom kampanjom ostvariti jako dobar rezultat  uvjeren je Đapić. Ne krije da ima gotov sastav vlade u sjeni, ali ne želi govoriti o pojedinima članovima jer, kaže, to može učiniti tek nakon sabora stranke.

Da Đapić misli ozbiljno, potvrđuje i korjeniti redizajn stranke. Ne krije da se spremaju za ozbiljan "megdan s konkurentima". Nije nikakva tajna da Đapić želi snažan HSP bez kojega će biti teško sastaviti novu vladu. Budući da je najavio otvoreni rat HDZ-u i borbu za dio njegovih birača, Đapić će formirati vladu u sjeni.

Iako Đapić ne želi otkriti imena svojih budućih ministara, logično je da ih treba tražiti u njihovim najbližim suradnicima. Dopredsjednica stranke Ruža Tomašić ima sve predispozicije da bude prva ministrica unutarnjih poslova u hrvatskoj povijesti. Okretna policajka iz dijaspore i osoba iz osiguranja predsjednika Tuđmana sjajajn je kandidat za to mjesto. Samozatajni glavni tajnik stranke Vlado Jukić osoba je koja je zadužena, među ostalim, za stranačke financije.

To je čovjek od velikog Đapićeva povjerenja koji bi mogao biti kandidatom za ministra financija HSP-a u sjeni. Iako formalno nije član HSP-a, dr. Mate Granić, kao Đapićev savjetnik za vanjsku politku i kao dugogodišnji ministar vanjskih poslova u HDZ-ovim vladama, mogao bi biti kandidat za ministra vanjskih poslova. Pero Kovačević, agilini zastupnik HSP-a, mogao bi biti ministar branitelja u sjeni, a Pejo Trgovčević, predsjednik Glavnog stana, ministar obrane u sjeni.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije