Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NJORD'

DIV i Brodosplit grade superjahtu: Bit će to najveća luksuzna jahta na svijetu

22.05.2020.
u 20:06

Jahta, koja će ploviti pod norveškom zastavom, imat će 118 luksuznih apartmana, a bit će opremljena i za znanstvena i oceanografska istraživanja

Tomislav Debeljak, vlasnik DIV grupe, rekao je na porinuću sjajnog polarnog kruzera Ultramarine kako je Brodosplit koji je dio DIV grupe dobio posao gradnje najveće luksuzne jahte na svijetu. Riječ je o rezidencijalnoj jahti dugoj 281,8 metara koja se gradi za Ocean Residences Development s Malte. Njord, kako se brod zove, gradit će se i u Brodosplitu i u norveškom brodogradilištu Kleven Verft koje je također dio DIV grupe.

Trup broda gradi se u Splitu

U Brodosplitu će se, kako navodi MarineLink, napraviti brodska metalna konstrukcija kao i veliki dio instalacija. Trup broda napravljen u Splitu bit će nakon završetka odvučen u Kleven Verft gdje se jahta opremiti. Planira se da sve bude gotovo do 2024. godine.

– Oduševljen sam što mogu potvrditi potpisivanje ugovora između naše kompanije i DIV-a. Ta je tvrtka odabrana za konstrukciju Njorda, naše ikonične rezidencijalne jahte u kojoj će biti 118 bogato opremljenih apartmana. Kao ponosni pripadnik norveškog naroda s povijesnom tradicijom brodogradnje i dubokim korijenima u industriji gradnje putničkih brodova, oduševljen sam što smo osigurali potporu i uključivanje nekoliko norveških kompanija zajedno s Noveškom pomorskom upravom, jer jahta će i ploviti pod norveškom zastavom, rekao je Kristian Stensby, čelni čovjek Ocean Residence Developmenta.

>> FOTO Pogledajte kako će izgledati luskuzna superjahta 'Njord'

1/5

Kako stoji na internetskim stranicama Njorda, projektanti ove superjahte su poznati norveški pomorski arhitekt Espen Øino te glavni dizajner Ocean Residence Developmenta Jean Louis Stutzmann. Navodi se da je riječ i o filantropskom projektu, jer Njord je opremljen tako da se njime mogu provoditi i znanstvena i oceanografska istraživanja, a njegova primarna svrha upravo je dobrotvorni rad. Inače je Espen Øino jedno od najvećih imena u svijetu dizajniranja brodova. Potpisuje još jedan brod koji dosta često vidimo u Jadranskom moru, jahtu Octopus suosnivača Microsofta Paula Allena, čovjeka kojeg su jednom nazvali i superherojem u svijetu dizajniranja superjahti.

Za ugledni časopis Boat International nešto je o projektu rekao i sam Tomislav Debeljak.

– Moja je kompanija doista počašćena što može konstruirati ovako čudesnu jahtu. Svi zaposlenici DIV-a u oba naša brodogradilišta, Brodosplitu i Klevenu, ponosni su što smo partneri ovog projekta, rekao je. Ova najveća privatna rezidencijalna jahta dobila je ime po bogu mora i vjetrova iz nordijske mitologije, a uz 118 luksuznih apartmana imat će i sklopivu marinu na krmi od 500 četvornih metara .

‘Stanovi’ na jahti su na prodaju

Jahta će imati 12 paluba, bit će širine 33,5 metara. Apartmane na brodu moći ćete kupiti, a uz njih je i 16 gostinjskih apartmana i onih za poslugu. Ti luksuzni stanovi na jahti raspoloživi su u 20 različitih konfiguracija, mogu imati od dvije do šest spavaćih soba, površinu od 116 pa sve do 800 četvornih metara.

Svaki stan ima pogled na more te izlaz na otvorenu palubu, a budući vlasnik moći će ga urediti po vlastitom ukusu. Svake godine će itinerar jahte uključivati neke od najudaljenijih i kulturno jedinstvenih lokacija na planetu. Na palubi su i dva Airbusova helikoptera ACH 160 s osam sjedala i dosegom od 400 nautičkih milja. Svaki od 311 članova posade imat će vlastitu kabinu.

Ključne riječi

Komentara 5

VH
volim.hrvatsku65
21:31 22.05.2020.

Bravo Debeljak i Brodosplit !!!!!!!

RO
Robert15
16:21 23.05.2020.

Ma sve je to ok,neka se radi. Samo me zanima gdje su zeleni. Kada ce se poceti buniti na ove bogatase koji si priuste odmore na kruzerima i superjahtama. Naime svi ti kruzeri jahte iliti superjahte zajedno oneciscuju planetu VISE nego svi automobili na svijetu zajedno. Jeli to politika da se bogatase ne smije dirati i da se njima nista ne smije zabraniti.

DJ
DjD
21:56 22.05.2020.

A što kažu sindikati? Valja li to išta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije