Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
direktiva bruxellesa
Povratak na članak

Problemi s bojlerima: 'Ljudi bi problem htjeli riješiti u jednom danu...'

Troškovi bi mogli iznositi i do 20 tisuća kuna, samo za jedan stan

Komentari 20

IJ
Ivan_Jug
10:21 22.10.2018.

Odlično, samo se svi stanari moraju dogovoriti i svaki pripremiti 20.000 kn za promjenu bojlera (od čega pola bi moralo baciti ispravni bojler) i sanaciju dimnjaka koja vjerojatno svuda nije ni moguća. Jasni mi je interes velebnog EU sranja, ali da naši polupismeni čobani samo znaju klimati glavama to je već drugi problem.

VL
KO
koraba
10:34 22.10.2018.

Željeli ste u EU,pa.... NO EU

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:45 22.10.2018.

lakše je izaći na ulicu i srušiti vladu ... to se može u jednom danu...

VL
VI
Vito
11:51 22.10.2018.

Fasadni dimnjak nema veze s ugrađenim domnjakom __ Fasadni dimnjak mora biti udaljen od prozora susjedne zgrade četiri (4) metra, a od fasade mora biti cijev dugačka 50 cm

VL
TH
thu
09:49 22.10.2018.

Kad ližu jajca suludim eu direktivama...

VL
VI
Vito
11:55 22.10.2018.

"Uspori malo" -- Zašto??? __ Zato što pišem ono što znam i što su mi dimnjačari rekli na Zagrebačkom velesajmu prošle godine??? __ Bojleri koji su sad u Hrvatskoj smiju se i mogu koristiti sve dok za njih imate zamjenske dijelove. __ Ako ih nemate, otiđite "van" i kupite te ih u prodavaonicama dok ih ne rasprodaju. __ Redovnim servisom plinski bojelr može "doživjeti" i više od 22 godine - moj "Junkers" je doživio skoro 23 pa sam ga zamijenio drugim "Junkersom" kojeg redovno servisiram, a prema "direktivama" ga nisam smio niti kupiti.

VL
DU
Deleted user
10:18 22.10.2018.

A sve je tako jednostavno, otiči van pogledati kako su drugi to napravili,ili osmisliti novi sustav, no za to treba mozak,a i nije u intetesu distributera jer kantu od bojlera prodaju naivcima za 20 tisuća

VL
TE
termal
10:36 22.10.2018.

Imam takav bojler upoznat sam s problemima. Oduševio me stav uhljeba koji nam poručuje kako oni ne mogu riješti nastale probleme kroz par dana kada se pokvari bojler, nego treba čekati mjesecima. Zimi. neka on to pokuša. Da su naši uhljebi malo misliti i znali ne bi protegnuli tu neobaveznu uredbu na RH. Napravili su istu stvar kao s vjetro elektranama i razdjelncima.

VL
PE
PetaGora
10:46 22.10.2018.

Kretenska odluka još kretenskije mase koja to tolerira na vlastitoj koži.

VL
SE
Seprtlja
10:40 22.10.2018.

svasta. sam pročitala ali nigdje objašnjenje kakav mora biti dimnjak za te nove bojlere

VL
DU
Deleted user
12:10 22.10.2018.

Sada će se vlada pohvaliti da su otvorili nova radna mjesta, kao što se vlada pohvalila da su otvorili nova radna mjesta uvođenjem mjerenja energetske učinkovitosti kuća. Sve preko leđa građana.

VL
VI
Vito
12:02 22.10.2018.

Morate prije paziti na plinske cijevi po zgradi - ne smiju biti "na navoj", već sve moraju biti zavarene. __ Tako da vam plinara može, mora, zatvoriti glavni ventil u kuću, ako imate samo jedan spoj "na navoj". __ Jedini spojevi "na navoj" smiju biti kod vure i kod ventila spoja peči i bojlera. __ Morate imati otvore za "prozračivanje" prostorije u kojoj se bojler nalazi na vratima - na dnu i vrhu - pa vas dimnjačar neće zafrkavati. __ Morate redovno čistiti dimovodnu cijev koja iz bojlera ulazi u zid pa vam ispitivanje neće pokazivati prisutnost ugljikovog monoksida kod uključivanja bojlera __ Samo škrti i lijeni to ne žele poslušati pa ih dimnjačari zafrkavaju

VL
VI
Vito
11:47 22.10.2018.

Troškovi bi mogli iznositi i do 20 tisuća kuna, samo za jedan stan, a distributeri već očekuju pozive ljutitih građana kojima neće moći pomoći. ::: Složite se i platite iz pričuve. __ Možete planirati i plan predate "upravitelju" pa tako možete popraviti sve u kući. __ Naravno, ako ste složni i imate dovljno novca na pričuvi. __ U jedan dimnjak "stanu" dva bojlera, samo moraju biti "udaljena" jedan kat -- prvi i treći, prizemlje i drugi -- Naravno i slične kombinacije, razmak između visine dimovoda "a" i "b" mora biti najmanje četiri (4) metra __ Tako se troškovi smanjuju svima

VL
Avatar narozi
narozi
18:50 22.10.2018.

Eto vam EU hihiihihih

VL
SA
sargu123
19:31 22.10.2018.

Svima kaj ste glasali za ulazak u smrdljivu EU... eto vam ga sad a bit će toga JOŠ !

VL
DA
davorbu
21:00 22.10.2018.

To je dezinformacija koja se sustavno prepisuje po medijima. Spomenuta direktiva članak 12. glasi: U Uniji postoji gotovo pet milijuna stanova sa zajedni­ čkim otvorenim sustavom grijanja. Zbog tehničkih razloga postojeći se kotlovski grijači prostora i kombinirani kotlovski grijači nene mogu zamijeniti učinkovitim kondenzacijskim kotlovima u stanovima sa zajedničkim otvorenim sustavom grijanja. Zahtjevi sadržani u ovoj Uredbi omogućuju da nekondenzacijski kotlovi koji su namijenjeni za takvu konfiguraciju ostanu na tržištu čime se izbjegava stvaranje neopravdanih troškova potro­ šačima, proizvođačima daje vremena za izradu kotlova namijenjenih za učinkovitije tehnologije grijanja, a državama članicama da razmisle o nacionalnim propisima o gradnji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.