Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješki most

Dijelovi čelične konstrukcije ukrcani i sutra kreću za Hrvatsku

pelješki most
Foto: Screenshot
24.01.2020.
u 16:43

Pošiljka obuhvaća bazne segmente središnjih stupova u moru te pojedinih segmenata čelične rasponske konstrukcije predviđenih za bočni dio mosta. Ruta putovanja ide preko Singapura i Sueskog kanala do Luke Ploče

Ukupno 29 segmenata koji čine prvi kontingent čelične rasponske konstrukcije budućeg Pelješkog mosta danas je utovareno te sutra kreću iz dva pogona u Kini za Hrvatsku. U Hrvatskim cestama kažu da je Predviđeno je da će brodovi s tim materijalom do odredišta putovati maksimalno 35 dana, no očekuje se da će stići i ranije pa bi već sredinom veljače mogli biti isporučeni. Početak montaže čelične rasponske konstrukcije mosta predviđen je za ožujak.

Pošiljka obuhvaća bazne segmente središnjih stupova u moru te pojedinih segmenata čelične rasponske konstrukcije predviđenih za bočni dio mosta. Ruta putovanja ide preko Singapura i Sueskog kanala do Luke Ploče.

Na gradilištu mosta Kopno - Pelješac se sukladno planiranoj dinamici trenutno izvode sljedeći radovi: iskop unutrašnjosti, ugradnja armature i betoniranje preostalih pilota, izvedba naglavnica pilota, izvedba stupova mosta te izgradnja upornjaka.

U međuvremenu, u tijeku su i radovi na izgradnji pristupnih cesta mostu Kopno - Pelješac. Ugovorni izvođač austrijski Strabag, zadužen za radove na dionici Duboka-Sparagovići/Zaradeže, pri završetku je radova čišćenja trase i probijanja pristupnih puteva, a početak građevinskih radova očekuje se u narednom tjednu.

Na sljedećoj dionici, koja predviđa izgradnju stonske obilaznice (Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli), ugovorni izvođač grčki Avax započeo je s organizacijom gradilišta i iskolčenjem na terenu.

pelješki most
1/28
Ključne riječi

Komentara 1

JO
jovanovic
17:27 24.01.2020.

sta kazu bakir i komsic??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije