Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladiću iz BiH kaznena prijava

Detalji stravične nesreće na A3: Muškarac ispao iz vozila i poginuo

Nesreća kod Slavonskog Broda
Foto: PU brodsko-posavska
1/2
11.06.2019.
u 14:02

Troje ozlijeđenih prevezeni su u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 5.40 sati dogodila na južnom prometnom traku autoceste A3 kod Slavonskog Broda poginuo je 44-godišnji muškarac, a tri su osobe ozlijeđene. Policija je očevidom utvrdila da je do nesreće došlo tako da je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Ispred njega u istom smjeru kretao se teretni automobil hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin.

U jednom trenutku zbog nedovoljnog držanja razmaka između vozila, 23-godišnji vozač automobilom je udario u stražnji dio teretnog automobila, a prilikom udara i zanošenja automobila, 44-godišnji suvozač (državljanin BiH) ispao je iz vozila i smrtno stradao, dok su 23-godišnji vozač te 40-godišnja i 21-godišnja putnica (također državljani BiH) teško ozlijeđeni. Svi troje prevezeni su u Opću bolnicu dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. Putnici u osobnom vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Foto: PU brodsko-posavska

Policija protiv 23-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Iz PU brodsko-posavske podsjećaju kako je u Hrvatskoj ove godine u nesrećama smrtno stradalo 106 osoba, dok je u istom razdoblju u 2018. godini poginula 131 osoba.

– Policijski službenici svakodnevno provode preventivno-represivne akcije, nadziru promet svom raspoloživom tehnikom i sankcioniraju nesavjesne vozače, ali ako i izoliramo aktivnost policije i dalje ostaje naša odgovornost prema društvu te dužnost nam je da budemo savjesni i odgovorni sudionici u prometu, jer kao vozači motornih vozila zbog trenutka nepažnje možemo biti kreatori sudbine drugih sudionika u prometu, ali i sudbina njihovih obitelji. Još jednom apeliramo na vozače da ne sjedaju za upravljače vozila pod utjecajem alkohola i umorni, da koriste sigurnosne pojaseve, da za vrijeme vožnje ne koriste mobitele i da poštuju ograničenja brzine, jednostavno da poštuju zakon – navodi se u priopćenju koje potpisuje Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Video: Očevid na mjestu tragedije na odmorištu uz autocestu

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
15:03 11.06.2019.

Pametni znaju čemu služi pojas, a ostali dobiju utješnu darwinovu nagradu...

MO
moroder
15:23 11.06.2019.

Obijesna vožnja nabijanja na rep, vrlo opasno i glupo

DU
Deleted user
15:32 11.06.2019.

Žalosno. Jako žalosno. Neosporno da su učinili pogrešku ne koristeći pojas. No tko zna kojim su poslom bili u RH. Koliko se Hrvata ili vozača s hrvatskim registarskim pločama nalazi iza upravljača ne vezanih onih od 20 do 30 god. Većina komentatora je gruba, valjda svi misle da su to "muje" i da ne trebaju ullaziti u RH. Sućut obitelji poginulog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije