Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužnica protiv dvojice gradonačelnika i još osam osoba
Povratak na članak

Detalji iz optužnice EPPO-a u aferi Janaf: Barišić sve priznao, a Grgić niječe da je primio mito

Njih dvojica, a riječ je o Vinku Grgiću, gradonačelniku Nove Gradiške i Draženu Barišiću, bivšem gradonačelniku Velike Gorice, odabrali su različitu taktiku u srazu s istražiteljima. Istina, prvo su obojica sve nijekali, no onda se Barišić predomislio. Pa je tijekom istrage, s gotovo svim osobama optuženim u točkama koji se odnose na projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i nadzorno upravljačkog sustava, te projekt obnove sustava javne rasvjete u Velikoj Gorici, priznao počinjenje djela.

Komentari 2

RA
radolizem
17:44 27.05.2022.

Ovaj koji se predomislio priznaje dio krivnje je, vjerojatno, USKOK-ov pouzdanik i priznanjem će ishoditi minimalnu kaznu, naravno uz uvjet da ostale "utopi". Dakle, ovaj koji priznaje krivnju će raditi u zagrebačkom ZOO-u na hranjenju riba ili će biti raditi kao pomoćni knjižničar u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici pomažući studenticima u traženju literature. I tata bi- sine!

VL
RA
radolizem
17:48 27.05.2022.

Barišić će dobotoirad za opće dobro na slobodi, a onda će, poput Čobankovića, nakon što u stroj za guljenje krumpira bude ubacio 500 do 600 kg krumpira, zatražiti odštetu od Republike Hrvatske zbog izgubljene dobiiti na mjestu gradonačenika Velike Gorice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.