Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENO VIŠE OSOBA

Detalji akcije USKOK-a u Dalmaciji: Krijumčari iz Jadrana ilegalno vadili vrijednu deliciju

Pixsell/Ilustracija
19.07.2022.
u 12:46

Trpovi se love jer se u azijskim, ali i nekim drugim zemljama suše i smatraju gastronomskom poslasticom

Ravnateljstvo policije i USKOK priopćili su u utorak nešto iza podneva da su u velikoj akciji  uhitili desetak hrvatskih i talijanskih državljana zbog sumnje da su u sastavu zločinačkog udruženja počinili kaznena djela protiv okoliša. Akcija se provodila na području triju dalmatinskih policijskih uprava – PU zadarske, PU šibensko-kninske te PU splitsko-dalmatinske.

Kako se neslužbeno može doznati, razlog uhićenja je krijumčarenje trpova. Hrvati su navodno bili zaduženi za izlov, a Talijani za skladištenje i distribuciju.

Inače, trpovi ili morski krastavci izuzetno su važni za funkcioniranje ekološkog sustava morskog dna. Njihov je izlov danas zabranjen jer se nalaze u trajnom lovostaju. Inače, obitavaju uz obalu zemalja koje imaju toplo i plitko more.

Trpovi se love jer se u nekim zemljama smatraju gastronomskom poslasticom. Najviše se love u Aziji, no u novije vrijeme  i u zemljama Mediterana u kojima je to zakonski moguće. Kilogram sušenog trpa, ovisno o kvaliteti, postiže cijenu od 100 do 500 dolara.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u i predati ih pritvorskom nadzorniku, a nakon čega ćemo objaviti priopćenje s više detalja", izvijestila je policija.

Komentara 11

Avatar Hazl113
Hazl113
13:22 19.07.2022.

Dobro, a koje su kazne za to. Nadam se zatvorske.

Avatar HrvatskiZmaj
HrvatskiZmaj
13:48 19.07.2022.

Talijani i domaći kriminalci u akciji krađe. Cigojneri.

DO
doktorica
13:12 19.07.2022.

trpovi su mi bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije