Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi rođendan sinjskog muzeja

Desetogodišnji Marko u Muzeju Alke bio 50 puta u 50 dana

06.08.2016., Sinj - Proslava prve obljetnice postojanja Muzeja Sinjske alke, najvaznijeg projekta Viteskog alkarskog drustva. Dizajnerica postave muzeja Nikolina Jelavic Mitrovic, gradonacelnica Kristina Krizanac, predsjednik Viteskog alkarskog drustva St
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
06.08.2016.
u 20:16

Marko Kustura fasciniran je Alkom, sve ga zanima, kaže njegova mama Hana Breko. Kad se vrati u Zagreb organizirat će Alku u školi

Muzej Alke u Sinju, koji je jučer proslavio prvi rođendan, jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti posjetiteljem koji ga je u zadnjih 50 dana posjetio čak 50 puta! Riječ je o 10-godišnjem Marku Kusturi koji inače živi u Zagrebu, ljetne praznike provodi kod bake u Sinju, a otkako je prvi put ušao u Muzej, vraća se svaki dan.

– Fasciniran je Alkom i muzejom. Ne dolazi zbog igrice, hrvatskog “Angry Birds” kako ju je nazvao premijer, već zbog filma, zbog povijesti i opčinjenosti samim događajem – priča Markova mama Hana Breko, doktorica muzikologije i povijesti.

– Da bi njegovi svakodnevni dolasci bili korisni, zadala sam mu tematski zadatak koji je s uživanjem ispunio. Prvo je bilo proučavanje povijesti moje obitelji Breko, pa da prouči slavodobitnike moje loze. Onda je on sam odlučio da će svaki dan istražiti jednu temu koju sam sebi zada – otkriva nam gospođa Hana.

Markov trud nije prošao nezapaženo. Nakon što je bio 15 puta i platio ulaznicu, dobio je stalnu ulaznicu s kojom može u Muzej Alke kada hoće, a u Zagreb se vraća i sa specijalnim darom Muzeja – alkom i konopom.

U svojoj školi, OŠ Ivana Merza u Zagrebu, organizirat će Alku, najavljuje Marko. 

>> Alen Filipović Grčić pobjednik 301. Bare

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:22 07.08.2016.

koga briga?

DU
Deleted user
11:31 08.08.2016.

Još jedan nerd.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije