Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Bernardić: Visoka primanja savjetnika u Agrokoru su legalna pljačka

Bernardić, Ostojić i Milanović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
03.02.2018.
u 12:15

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je visoka primanja Agrokorovih savjetnika ocijenivši kako se radi o političkom cirkusu odnosno o legalnoj pljački dok je tvrdnje potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, da nije znala za te iznose, nazvao skandaloznima i ponižavajućim za sve građane i zaposlenike Agrokora.

"Riječ je o političkom cirkusu i legalnoj operaciji, djeluje kao legalna pljačka. Ono što je Marina Dalić rekla je skandalozno, ponižavajuće za građane, za sve ljude koji rade u Agrokoru. Ono što je rekao predsjednik Hrvatskog sabora - da to nije simpatično - nije simpatično za 27 tisuća ljudi u Agrokoru koji za 20 godina svog života ne mogu zaraditi ono što Vladin povjerenik, tj. Plenkovićev povjerenik Ramljak, zaradi za samo jedan mjesec", rekao je Davor Bernardić danas na Cvjetnom trgu, gdje je sudjelovao u javnozdravstvenoj kampanji u povodu Svjetskog dana borbe protiv raka.

"Danas nije pitanje 'di su pare', jer pare su kod Plenkovićevog povjerenika i  njegovih savjetnika, danas je pitanje 'di je Plenković'", rekao je Bernardić koji je uvjeren da "tu ima itekako posla za Državno odvjetništvo Republike Hrvatske jer sve to smrdi na korupciju".

Rekao je kako će zastupnici SDP-a, članovi Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora, na najavljenoj tematskoj sjednici tog odbora morati pitati Ramljaka o svemu.

Bernardić, Ostojić i Milanović
1/12

"On mora sve u ovom procesu učiniti potpuno transparentno. Je li normalno da Plenkovićev povjerenik u Agrokoru zarađuje milijun kuna prema svojoj firmi i 120 tisuća kuna plaće dok radnice i radnici taj iznos ne mogu zaraditi za 20 godina u Agrokoru. Možda treba pitati ljude koji se svakodnevno za malu plaću bore za svoju sudbinu i svojih obitelji što misle o tim njihovim iznosima, o tome koliko se isplaćuje novaca i na koji način iznosi novac iz Agrokora",  rekao je Bernradić.

Upitan razmišlja li o koaliciji s Mostom,  odgovorio je kako izbori nisu tema, a kad  budu SDP će razgovarati sa svima jer je je dokazao da može surađivati sa svim strankama kojima su na prvom mjestu građani, a ne privatni džepovi, osobni interesi i legalna pljačka.

Komentara 30

CR
CRONER
13:05 03.02.2018.

Visoka primanja saborskih zastupnika koji niti ne dolaze na svoj posao je legalna pljacka. Pravo na saborsku mirovinu u iznosu cca 7000 kn nakon jednog mandata ( 4 godine) je legalna pljacka. Predstecajne nagodbe su legalna pljacka. Da li je potrebno nastaviti? Btw gdje je Ivica Todorić? Pametnom dosta

KA
kamenjar0404
17:51 03.02.2018.

Ajde drugovi,nacrtajte još koju svastiku i za dom spremni pa udrite po hrvatskom narodu !!!! Jedino to vam dobro ide !!!!

Avatar Bruno
Bruno
16:29 03.02.2018.

Agrokor su preuzeli vjerovnici . Stranci , Oni biraju savjetnike i strucnjake , plate ih po svojim normama u EU i USA, satnica tamo je 300€ zasto to niko ne objasni narodu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije