Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus

Dario Hrebak ponovno se testirao: 'Nalaz testa je opet negativan'

Zagreb: Dario Hrebak dao potpis Plenkoviću za formiranje Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.07.2020.
u 11:17

Na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća bila je i jedna osoba oboljela od koronavirusa, zbog čega je propisana obavezna mjera samoizolacije za sve koji su bili na njoj

Dario Hrebak, saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik, objavio je u petak na svojemu Facebook profilu da se ponovno testirao na koronavirus te da je ponovno negativan.

„Jučer sam se ponovno testirao i nalaz testa je opet negativan. I dalje ću slušati epidemiološku struku i o svemu pravovremeno obavještavati javnost", napisao je Hrebak i još jedanput čestitao svima koji su prije tjedan dana organizirali sjednicu Gradskog vijeća pod visokim epidemiološkim standardima jer nitko tko je na njoj bio nazočan nije razvio nikakve simptome bolesti.

Na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća 17. srpnja bila je i jedna osoba oboljela od koronavirusa, zbog čega je propisana obavezna mjera samoizolacije za sve koji su bili na njoj, uključujući i gradonačelnika Hrebaka.

Hrebak je bio na konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora jer se prije toga testirao na koronavirus, a prvi nalaz bio je negativan.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika reagirala je s tim u vezi ističući da je mjerodavna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zastupniku Hrebaku odredila obaveznu mjeru samoizolacije jer je sudjelovao na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća, a ravnatelj tog zavoda Krunoslav Capak ga je, suprotno navedenim uputama, unatoč mjeri samoizolacije, uputio na testiranje te mu je nakon toga prepustio da samostalno odluči hoće li biti u samoizolaciji. Time je, tvrde u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika, stavljena u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve hrvatske građane, što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
12:32 24.07.2020.

Dario, sad ti je kasno držat se preporuka epidemiološke struke jer nisi se držao preporuka kao i svi ostali koji se pridržavaju. Pokazalo se da je HDZ (Capak) iznad struke i da se mjere sprovode prema potrebama vladajuće koalicije. Tko zna, možda mi i obrišu ovu poruku, ali istina je samo jedna i vidljiva je iz aviona. Dario, tim potezom si sâm sebi "pucao u nogu" i pokazao što ti je najvažnije. Vidim da nisam pogrešio kad sam odlučio ne glasat za tebe kad sam vidio sa kime ideš. PS: nisam ni "levičar" a ni "desničar"...

ZB
zbisko
13:06 25.07.2020.

Nalaz je MORAO biti negativan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije