Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Danijel nešto krije. Nije ispričao sve o ubojstvu

Raspop Danijel Horvat zatukao je Vesnu Hajdarović batom za meso nakon što ga je žena godinama proganjala
13. svibnja 2014. u 14:30 2 komentara 9389 prikaza
danijel horvat
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

– Vidimo se jedanput mjesečno. Javi nam se kad mu nešto treba pa mu odnesemo čarape, rublje i higijenske potrepštine. Odnijeli smo mu i tenisice. Drži se, a o tome što se dogodilo, ne želi govoriti.

Pet udaraca u glavu

– Mi ne postavljamo pitanja. Čini mi se da nešto krije, da nije sve rekao kad su ga ispitivali – kaže Stjepan Horvat iz međimurskog sela Selnice, otac bivšeg svećenika i redovnika Družbe misionara Krvi Kristove Danijela Horvata (37) koji čeka početak suđenja za ubojstvo 52-godišnje Vesne Hajdarović koje se dogodilo 5. veljače u podzemnoj garaži u II. Barilovićkoj ulici u Zagrebu.

Ta ga je žena, tvrdi bivši svećenik, proganjala od 2007. godine. Bila je opsjednuta njime.

Kad se zaljubio i oženio, preklinjala ga je da se vrati redovničkoj službi. Vjerovala je da će joj uzvratiti ljubav. Kao u filmovima, dolazila bi pred zgradu na Trešnjevci u kojoj je živio sa suprugom Katarinom i njezinim sinom iz prvog braka te gledala prema prozorima.

U iskazu je ispričao da ju je, nakon što mu se ponovno javila, 5. veljače pozvao na kavu u Ozaljskoj ulici. Otpješačili su do zgrade na Trešnjevci. Sišli su u podzemnu garažu. Ponovno ga je počela nagovarati da ostavi suprugu i ode s njom. Pokušala ga je i zagrliti. Odgurnuo ju je, a ona je s poda garaže uzela kuhinjski bat za meso i zamahnula prema njemu. Oduzeo joj je bat i počeo udarati. Jedanput, dvaput... Ubijena je s pet udaraca u glavu. Horvat je istražiteljima rekao da je bat u garažu donio tri mjeseca prije jer je bio raskliman pa ga je supruga zamolila da ga popravi.

Zabrana prilaska

– Odnio sam ga u garažu, ostavio na podu i zaboravio na njega – tvrdi. Kad se 2012. razredio, počela ga je još intenzivnije pratiti pa i prijetiti mu. Prijavio ju je policiji. Dobila je zabranu prilaska, a u ožujku prošle godine uvjetno je osuđena na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od tri godine. Kako joj on nije odgovarao na pozive i pisma, posjetila je njegove roditelje u Međimurju.

– Vikala je na ulazu u dvorište da nagovorimo Danijela da se vrati među svećenike, ali sam je odmah otjerao. Ta žena nije bila normalna – kaže Danijelov otac Stjepan. On i supruga teško podnose čekanje da počne suđenje. Čuju seoske priče o tome da je između Danijela i Vesne bilo nečeg više dok je još bio svećenik. O pokojnici se u Međimurju malo zna. Nakon rastave okrenula se vjeri. Odselila se u Zagreb, kako bi bila što bliže Danijelu. Njegovi roditelji ističu da su se rijetko čuli sa sinom, posebno otkako je 2012. napustio svećeničku službu.

– Malo toga znamo o tome što se događalo u Zagrebu. S Danijelovom suprugom nismo uopće u kontaktu. Nikad si nismo bili dobri, nisu nas ni zvali da ih posjećujemo kad su počeli zajedno živjeti – kaže Stjepan.

>>'Kod matičara je zakazala naše vjenčanje. Čak mu je i platila'

Blizanci u karanteni
BLIZANCI U KARANTENI
Nulti pacijent iz Zagreba: Postao sam prvi ‘anonimni celebrity’ – mobitel zvoni, stižu poruke...
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Avatar Feniks
    Feniks:

    Nije moguće da ova osoba nema sliku gdje nije u sveć. odori, jer dotični nije svećenik. Bitno je izgleda kad god se može pljucnuti na crkvu.

  • Deleted user:

    Pada mi na pamet slučaj Marka Franciškovića kojega su spremili na psihijatriju na devet mjeseci, zdravog s izmišljenom dijagnozom, nakon što se prijetio ministru Ostojiću na fejsu, to je bilo idealno riješenje za Danijela, trebao je samo nagovoriti dotičnu gospođu ... prikaži još! da preko fejsa zaprijeti Ostojiću i bila bi odmah predana policiji i stacionirana na psihijatriji gdje je očito i trebala biti. Ali na žalost Danijel nije znao za za takvu mogućnost.