Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša potpredsjednica Vlade

Dalić: Kriza neće baš tako brzo proći, a razgovora o mojem angažmanu na izborima nije bilo

Ekonomistica Martina Dalić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
15.06.2020.
u 22:45

Premijer ju često spominje i hvali, ali, kako kaže Dalić, razgovora o njenom angažmanu na izborima nije bilo.

Bivša potpredsjednica Vlade i bivša ministrica gospodarstva Martina Dalić bila je gošća večerašnjeg RTL Direkta.

Premijer Andrej Plenković jučer je hvalio svoju bivšu potpredsjednicu Vlade za gospodarstvo koja je, kako tvrdi Plenković, spasila Agrokor od bankrota i spriječila gubitak 40.000 radnih mjesta. 

Ali kako se model spašavanja Agrokora nije svidio oporbi, premijer je Martinu Dalić otpustio, a a njezin posao sad obavljaju ministri Darko Horvat i Tomislav Ćorić.  

Martina Dalić obavlja honorarni posao za Svjetsku banku i još neka hrvatska poduzeća.

Premijer ju često spominje i hvali, ali, kako kaže Dalić, razgovora o njenom angažmanu na izborima nije bilo.

- Kriza koja upravo nastaje, ne bih se priklonila mišljenjima da će do biti jako brzo i jako kratko, nešto što će proći za mjesec, dva. Radi se o krizi koja je pogodila cijeli svijet, sve zemlje, to nije financijska kriza i procjene pokazuju da ovaj pad u ovoj godini između devet i 10 posto, očekivanom rastom u idućoj godini neće biti nadoknađen. Tu smo već u 2022., a to tkivo krize, ono nastaje iz različitih smjerova. Ono o čemu se kod nas puno govori, a to je turizam, to je samo dio priče. Drugi dio je izvoz, inudstrija, naši trgovinski partneri Italija, Njemačka, Slovenija, i oni su u krizi, to će se preliti na našu industriju. A sjećamo se da nas je iz duboke recesije izvukao upravo izvoz, rekla je Dalić. 

Komentara 4

PR
prokurator
10:05 16.06.2020.

dalićka na listi - pobjeda zagarantirana. narod ju toliko voli da će bit gužva na biračkim mjestima. ako ju ne pozovu iz stranke, onda neka joj daju ulogu u nekom hororu, to bi isto bio hit.

RI
Ronald Isihasta
23:25 15.06.2020.

Realno sve manje od premijerske pozicije je malo za nju i nedovoljno da bi bilo šta promijenila

ZE
Zelen
23:34 15.06.2020.

Sjajna strucnjakinja. Plenković je se nikako nije smio odrec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije