Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dali otkaze te krenuli u privatni biznis s 55.000 kuna poticaja

Stručno osposobljavanje dobilo konkurenciju u poticajima za samozapošljavanje koji su postali najpopularnija mjera na državnoj burzi nezaposlenih, mjeru koristi 7024 korisnika
07. listopada 2019. u 21:31 4 komentara 1114 prikaza
Josip Aladrović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Koristeći poticaje za samozapošljavanje koji se dijele preko burze nezaposlenih u prvih osam mjeseci ove godine privatni biznis pokrenula su točno 4964 građanina. Poticaji iznose od 55.000 do 70.000 kuna, a ako se više nezaposlenih upusti u zajedničku poslovnu avanturu, država ih podržava (za pet osoba) sa do 275 tisuća kuna. Poticaji za samozapošljavanje trenutačno su najpopularnija mjera državne aktivne politike zapošljavanja, koja je gotovo potpuno istisnula nekad popularno stručno osposobljavanje za zapošljavanje.

Dovoljan dan na burzi

U ovom trenutku mjeru aktivno koristi sedam tisuća građana, i to njih pet tisuća koji su startali ove godine i oko dvije tisuće prenesenih iz prošle godine. Lani se udio korisnika samozapošljavanja u ukupnim mjerama zapošljavanja kretao oko 16 posto, a ove godine narastao je na četvrtinu! Ove godine u mjere je uključeno oko 20 tisuća nezaposlenih osoba, a iz prošle godine preneseno ih je oko četiri tisuće.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista!

Ne propustite i druge teme:

-  Pacijent stoji 6214 kuna, dvostruko više nego 2002.

- Most je podržao Škoru pa ja izlazim iz stranke     

- Kako do 10.000 potpisa bez infrastrukture stranke

- Dalmacija voli vatrene, oni su magnet kao Rolling Stonesi!     

 | Autor :

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • JPlesi:

    sve je to lijepo o dobro no možda i isplativije u NEKOM DRUGOM ŽIVOTU I NEKOM DRUGOM VREMENU danas samo ponor i još veči glib U OVOJ DRŽAVI ILI U NEKOJ DRUGOJ KAD VLADAJU MASONI I NJIHOVE ZAJEDNICE ovo je ... prikaži još! samo propast koja će kad tad zahvatiti te jadne ljude....ŽELIM IM SVU SREĆU I PUNO ZARADE ….

  • Markos:

    2500 dalo otkaze? Dakle MOŽE SE i nije treba samo sjediti otvorenih usta kao pingvin iza kompjutera po cijele dane i mudrovati po online portalima kako ništa ne valja, kako ti nitko ne ubaci ribu u usta. Tko se pronađe ... prikaži još! u tome neka malo razmisli...očito ima ljudi sa petljom, nekom idejom ili nekom vizijom.

  • Grebza:

    Čista manipulacija i samoveličanje. Stvarni i realni rezultat toga će se ubrzo vidjeti. Dali su morali potpisati bjanko mjenice za tih 55000 kuna poticaja? Kako će i od čega plaćati sve ove poreze i silne parafiskalne namete da bi isti ... prikaži još! vladajući mirno živjeli.......