Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska izložba

Da umrem ne bih stao - povijest trčanja od najranijih početaka do danas

Slavonski Brod - Otvorenje izložbe "Da umrem ne bih stao - Arheološke i povijesne price o trcanju".
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
21.07.2021.
u 08:47

Jedan od ciljeva izložbe je privući trkače, ali i ostale da ponešto saznaju o sportu koji je zapravo oduvijek bio prisutan u ljudskim životima.

U Muzeju brodskog Posavlja do kraja kolovoza može se pogledati izložba koja prikazuje povijest trčanja od samih početaka ljudskog postojanja do današnjih dana. Ispočetka se trčalo zbog lova, a kasnije radi zdravlja i sportskog natjecanja. O tome postoje arheološki i povijesni zapisi, ispričani kroz tematsku izložbu "Da umrem ne bih stao" Gradskog muzeja Bjelovar.

Kustosica i maratonka Marijana Klasnić Dragičević izložbu je simbolično podijelila u 42 priče o trčanju koje podsjećaju na 42 maratonska kilometra i kronološki prate trčanje od najranijih početaka do francuske revolucije. Sve je upotpunjeno pričama i rezultatima bjelovarskih i slavonskobrodskih trkača u proteklih 70 godina.

Jedan od ciljeva izložbe je privući trkače, ali i ostale da ponešto saznaju o sportu koji je zapravo oduvijek bio prisutan u ljudskim životima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije