Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRejting

Da su sada izbori HDZ bi osvojio 29,9 posto glasova, SDP 27,4

Plenković i Bernardić
Foto: PIXSELL
1/4
20.04.2020.
u 19:40

Izborni prag prešao bi još jedino Miroslav Škoro s 9,2 posto glasova

Da se sada održavaju izbori, HDZ bi osvojio gotovo 29,9 posto glasova. Pokazalo je to istraživanje HRejting provedeno za HRT.

Dva i pol posto manje osvaja SDP koji je drugi izbor građana, odnosno 27,4 posto.

Izborni prag prešao bi još jedino Miroslav Škoro s 9,2 posto glasova. Most osvaja 4,1 posto, a HSS 2,1 posto.

Golemu skupinu ispod dva posto biračke potpore predvodi Živi zid, Pametno i izrazito regionalni IDS koji upravo zbog te regionalnosti može računati na dva ili tri mandata. HRejting je, naime, rađen po principu cijela Hrvatska jedna izborna jedinica.

Ispod 1,5 posto su svi ostali i to sljedećim redoslijedom: Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića, HSU, HNS te izjednačeni Suverenisti i Ivan Pernar. Jedan ili manje od jedan posto birača odlučuje se za: Mislava Kolakušića, Brunu Esih, Daliju Orešković, Anku Mrak Taritaš. A ni od Daria Hrebaka, novog predsjednika HSLS-a, ta stranka nije ništa profitirala. 

Ključne riječi

Komentara 40

OR
Orilogorilo
19:51 20.04.2020.

Dvoglava zvijer na 55%. Dobro smo živi!

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
19:56 20.04.2020.

Kakav nedohebani panglu moraš biti da podržavaš hdz ili sdp?

Avatar film
film
19:55 20.04.2020.

idemo Škoro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije