Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na mjesec dana

Croatia Airlines i Zračna luka Dubrovnik: Zbog radova na stazi reduciran red letenja

Zračna luka Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
05.11.2018.
u 17:15

Croatia Airlines će umjesto otkazivanja svih letova obavljati posebne pripreme s posadama kako bi se letačke operacije obavile potpuno sigurno i unatoč svim ograničenjima uzrokovanim radovima u Zračnoj luci Dubrovnik.

Zbog radova na uzletno-sletnoj stazi u Zračnoj luci Dubrovnik od 8. studenoga do 9. prosinca pojedini tipovi zrakoplova neće moći prometovati u noćnim satima, a Croatia Airlines će u tom razdoblju osiguravati svakodnevnu povezanost Zagreba i Dubrovnika uz reducirani red letenja, objavili su u ponedjeljak zajedničkom priopćenju Zračna luka Dubrovnik i Croatia Airlines.

Ističu kako su, svjesni potreba putnika, radove koji će iziskivati stalne prilagodbe ograničili na minimalno nužno razdoblje.

– Pridržavajući se protokola dogovorenih sa Zračnom lukom Dubrovnik, a u želji da preveze što veći broj putnika, Croatia Airlines kao hrvatski nacionalni avioprijevoznik tijekom cijelog ovog razdoblja osiguravat će svakodnevnu povezanost Zagreba i Dubrovnika, provodeći reducirani red letenja. Imajući u vidu realna letačka ograničenja te vodeći se uvijek načelom sigurnosti putnika reducirani red letenja bit će podložan promjenama, ovisno o dnevno-operativnim odnosno vremenskim uvjetima, a isto tako i fazi odvijanja radova – stoji u priopćenju.

Dvije tvrtke posebno naglašavaju kako će Croatia Airlines, umjesto otkazivanja svih letova, u spomenutom razdoblju obavljati posebne pripreme s posadama kako bi se letačke operacije obavile potpuno sigurno i unatoč svim ograničenjima uzrokovanim radovima u Zračnoj luci Dubrovnik.

– Zračna luka Dubrovnik i Croatia Airlines nastojat će da ovi radovi što je manje moguće utječu na putnike, koje će zajedničkim snagama, uz maksimalno angažiranje svih kapaciteta, informirati o svim potrebnim promjenama. Svim putnicima, koji su kupili karte za večernje letove u vrijeme kad još nisu bila poznata sva ograničenja u vezi sa spomenutim radovima, Croatia Airlines ponudit će uslugu prijevoza u alternativnim terminima i nastojati naći prihvatljivo rješenje te opravdati njihova očekivanja – kaže se u priopćenju.

Prema najavi, radovi na uzletno-sletnoj stazi trajat će do 15. ožujka 2019. godine.

– Zračna luka Dubrovnik trebala biti u potpunosti spremna za novu turističku sezonu te još kvalitetniji prihvat putnika, a isto tako i za još bolju zračnu povezanost Dubrovnika i Zagreba o kojoj ovisi lokalno stanovništvo – ističu iz CA i ZLD.

– S obzirom na veliku složenost projekta Zračna luka Dubrovnik i Croatia Airlines se ispričavaju svim korisnicima usluga na mogućim neugodnostima i zahvaljuju na strpljenju i razumijevanju, a za sve potrebne informacije putnici se mogu obratiti Kontakt centru Croatia Airlinesa na telefone 072 - 500 505 i (01) 66 76 555, kao i poslovnici tvrtke u Dubrovniku (020) 773 232, te na  contact@croatiaairlines.hr i dbvap@croatiaairlines.hr – navodi se u priopćenju.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
17:59 05.11.2018.

Pitam Croatia Airlines: Zašto su zrakoplovne karte tako skupe? Zašto ste uveli naplatu prtljage? Zašto se na večernjim letovima Zagreb-Dubrovnik uvijek nekoga ili nešto čeka pa letovi kasne bez objašnjenja ?

SD
sdpesticid
23:53 05.11.2018.

''croatia'' airlines trpi nešti iz svog naziva, pa sad..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije