Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv na referendum

Crkva i vjerske zajednice: BRAK = ŽENA + MUŠKARAC

U ime obitelji
U ime obitelji
25.04.2013.
u 14:44

Cilj nam je osigurati raspisivanje referenduma koji će u Ustav unijeti odredbu da je brak životna zajednica jedino žene i muškarca, poručuje Vigilare

Katolička crkva u Hrvatskoj podržala je inicijativu građanske udruge "U ime obitelji" u raspisivanju referenduma za unošenje odredbe u Ustav da je brak životna zajednica jedino muže i žene. Crkva to zasad ne čini izravno preko svoga vrha, već je udruga Vigilare (poznata po protestu protiv spolnog odgoja i gostovanja J. Reisman) pozvala vjernike i sve građane dobre volje da se odazovu kako bi se prikupilo 375.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma.

- Pozivamo vas da se pridružite građanskoj inicijativi "U ime obitelji" koja okuplja pojedince, obitelji, građanske udruge i pokrete - sve koji drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Hrvatskoj. Cilj nam je kroz zajedničko djelovanje osigurati raspisivanje referenduma koji će u Ustav Republike Hrvatske unijeti odredbu da je brak životna zajednica jedino žene i muškarca. Smatramo da brak kao zajednica žene i muškarca proizlazi iz vrijednosti, tradicije i kulture hrvatskog naroda, važan je dio nacionalnog identiteta te treba imati trajnu zaštitu Ustava Republike Hrvatske - poručuju iz udruge Vigilare, dodajući da referendumsko pitanje glasi: Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

Podsjećaju kako je za za raspisivanje referenduma potrebno u dva tjedna prikupiti najmanje 375.000 potpisa, koji će se prikupljati od 12. do 26. svibnja na više od 2 000 mjesta na području Republike Hrvatske, a lokacije prikupljanja potpisa mogu se pronaći na internetskoj stranici uimeobitelji.net/lokacije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije