Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispraćaj agotića

Čovjek koji je hrabro krenuo u rat kad Hrvatska nije imala ništa

imra agotić,sprovod (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/21
22.03.2012.
u 15:00

General Imra Agotić pokopan je uz počasnu paljbu i nazočnost hrvatskog političkog vrha

Uz počasnu paljbu, prelet tri MiG-a, nazočnost tri predsjednika – države, Vlade i Sabora, najviše dužnosnike MORH-a i Oružanih snaga, obitelji i prijatelja, u četvrtak je na zagrebačkom Mirogoju pokopan general Imra Agotić.

Govore su održali general Drago Lovrić, prijatelj Gorjanac Marko Petrošević te prijatelj Vinko Šebrek, koji su zaključili da će ga se uvijek sjećati kao velikana Domovinskog rata, velikog čovjeka i prijatelja, ljubitelja prirode i čovjeka koji je hrabro krenuo u Domovinski rat dok Hrvatska nije imala ništa.

Crkveni dio vodio je monsinjor Juraj Jezerinac iz Vojnog ordinarija. Pogrebu je nazočilo više od tisuću ljudi, a osim predsjednika i prijatelja, okupili su se i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, bivši predsjednik Republike Stipe Mesić, hadezeovac Andrija Hebrang, šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojni drugi dužnosnici Hrvatske vojske.

Umjesto cvijeća obitelj je tražila donaciju udrugama za djecu s autizmom, no ipak je protokol Vlade, predsjednika države, Sabora, Grada Zagreba i Hrvatskog zrakoplovstva poslao vijence, kao i obitelj Čermak.

Ključne riječi

Komentara 34

OB
-obrisani-
17:13 22.03.2012.

Neka ti je vjecna slava i hvala generale, pocivao u miru, obitelji iskrena sucut. Dragovoljac Domovinskog rata.

BO
Booyaka620
17:19 22.03.2012.

Počivao u miru.

AR
arjavas
18:56 22.03.2012.

Slava mu i hvala! ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije