Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNE MUKE
Povratak na članak

Činčile će se unatoč svim prosvjedima ipak još godinu dana moći uzgajati za krzno?

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da će “1. siječnja ženke činčila biti u različitim fazama skotnosti, a i mladunčad nije humano ‘izlučivati’”

Komentari 8

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
14:14 16.12.2016.

Nešto nisu glasni u zaštiti svinja i odojaka. Možda to nisu životinje?

VL
GO
goran2hr
16:32 16.12.2016.

Bio sam svojevremeno u uzgajalištu činčila i nisam vidjeo te "stravične muke" iz naslova. Sve je to bio jedan dobro uređen uzgoj, u koji je bilo dosta uloženo, kao što bi uostalom trebao biti svaki uzgoj životinja u komercijalne svrhe. I pravo pitanje ne bi trebalo biti mišljenje i predrasude nekih čudaka i fanatika, nego da li je to isplativo, te da li od toga imaju koristi te obitelji i država? Ako je to isplativo (a vjerojatno je jer uzgajivači bi se željeli time baviti i dalje), onda je cijela ova zabrana - besmislica. Što je onda slijedeće? Da li "ljubitelji životinja" jedu meso, nose cipele, remenje i torbe, koriste sapun, lijekove......?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.