Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izložba

Četveronožni heroji ulice u subotu stižu u zagrebačku Močvaru

Foto: Helping Animals
1/5
25.06.2020.
u 21:19

U 10 sati otvara se izložba, od 11 sati moći ćete vidjeti kako ulični pas postaje policijski, a sudjeluju i ljudi heroji – alpinisti, članovi HGSS-a i DVD-a

Na zagrebačkim ulicama žive četveronožni heroji. Nekad su bili kućni ljubimci, ali su ih ostavili da se snalaze, a neki od njih našli su se iza rešetaka boksa koji im je postao privremeni dom.

Priču o njima, pak, ispripovijedali su fotoreporteri, veterinari i volonteri iz udruge Merida, sudionici projekta Helping animals, te pripremili izložbu “Heroji ulice” koja se otvara u subotu u klubu Močvara. Ondje ćete moći i upoznati štićenike Meride te pomoći volonterima koji se za njih brinu, a možda netko od njih baš u subotu pronađe novi dom. Postav se otvara u 10 sati, a od 11 sati moći ćete vidjeti kako radi Centar za obuku službenih pasa Policijske akademije i kako ulični pas postaje policijski.

Foto: Helping Animals

Bit će tu i veterinar s Klinike za zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Martinković, univ. mag. spec. med. vet, od kojeg možete dobiti i savjet o zaštiti ljubimaca od unutarnjih i vanjskih nametnika te kako ih zaštiti tijekom ljetovanja. Četveronožne heroje posjetit će i istinski heroji zagrebačkih ulica koji su se proteklih mjeseci borili s posljedicama potresa i pandemije - alpinisti, članovi HGSS-a te DVD-a Kustošija.


 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije