Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica dosljedna

Četiri otkaza u brodskom Centru za socijalnu skrb

milanka opačić (1)
Anto Magzan/PIXSELL
01.02.2013.
u 12:40

Kaznene prijave koje su podignute tek će pokazati postoji li i kaznena odgovornost djelatnica.

Četvero djelatnika brodskog Centra za socijalnu skrb ipak je, kako neslužbeno doznajemo, dobilo otkaze ugovora o radu.

Podsjetimo, nakon dobro proučenog izvještaja inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je utvrdila sve činjenice u slučaju preminule bebe i zanemarivanja djeteta te u slučaju podvođenja maloljetnice, šest djelatnika nije dobilo izvanredni otkaz, kako je najavljivala ministrica Milanka Opačić, nego tek mjeru upozorenja pred otkaz.

Međutim, ministrica je ubrzo iskazala svoje neslaganje s tako blagom kaznom te rekla kako situacija u Slavonskom Brodu nije ni blizu rješenja s opomenama. Otkazima za četiri djelatnice Opačić se pokazala dosljednom, a kaznene prijave koje su podignute tek će pokazati postoji li i kaznena odgovornost djelatnica.

>>Djelatnici Centra za socijalnu skrb dobili upozorenje pred otkaz

Komentara 47

ZA
zane01
19:36 01.02.2013.

Gdje ste talibani i domorodci, aktivisti SDP-a, klikajte minuse ! Barem nešto radite, kad nište u stanju ništa konkretno!

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
12:48 01.02.2013.

Bilo je već i vrijeme da netko za nešto odgovara u javnom sektoru. Još su ih neki išli braniti na portalima. Šta je trebalo, čekati na masovna umiranje djece i staraca zbog nebrige?

ZA
zane01
19:12 01.02.2013.

U društvu golih domorodaca, obrazovani i civilizirani europejac je u debeloj manjini, što ne znači da su prvi u pravu, samo su brojniji! Moja procjena: buide jedno 10-ak minusa ... ili tko zna, možda se pojavi još nekoliko domorodaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije