Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajte se

Čeka nas vrhunac toplinskog vala. Upaljen Meteoalarm, a evo što onda slijedi

Ilustracija
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/2
11.08.2019.
u 08:02

Najviša temperatura zraka uglavnom će biti oko 35 °C, a ponegdje i viša - osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vjerojatno već u nedjelju, te posebice u ponedjeljak biti i oko 40 °C!

Tijekom današnjeg dana će biti sunčano i vruće. Samo će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj prijepodne mjestimice biti povećane naoblake, a u najzapadnijim predjelima ujutro može pasti i malo kiše. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će ujutro puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C, u gorju malo niža.

U ponedjeljak će biti sunčano i u većini krajeva vrlo vruće. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna između 34 i 39 °C, izvijestio je DHMZ. Uključen je Meteoalarm za cijelu zemlju.

Foto: DHMZ/Screenshot

"Nije li vam ovoga ljeta bilo dovoljno sunčanih i vrućih dana - u njima ćete u većini Hrvatske moći uživati - ili ih istrpjeti - do utorka, pri čemu će vrhunac vrućine u najviše krajeva biti u ponedjeljak. Najviša temperatura zraka uglavnom će biti oko 35 °C, a ponegdje i viša - osobito u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će vjerojatno već u nedjelju, te posebice u ponedjeljak biti i oko 40 °C! Mjestimice su mogući i novi rekordi - ne samo za kolovoz, nego čak i apsolutni. Aktivnosti na otvorenome smanjite na minimum i ne zaboravite na savjete stručnjaka, pše Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Osim vrhunca vrućine, tijekom još sunčanoga ponedjeljka nekima bi mogao smetati i sve zamjetniji pad tlaka i sve nepovoljnije biometeorološke prilike, a u utorak i dolazak vlažnijeg i nestabilnijeg zraka, s kojim će ponovno u mnogim mjestima biti kiše, često i u obliku pljuskova s grmljavinom. Naravno, ponovno će biti i vrlo velika vjerojatnost mjestimičnog olujnog nevremena.

Ni u nastavku novoga tjedna posvuda neće biti suho, ali hoće mnogima ugodnije i podnošljivije nego od nedjelje do utorka. Hodočasnike u marijanska svetišta vjerojatno će razveseliti trenutačno najvjerojatnija prognoza većinom suhog i sunčanog vremena, ali ne i vrućeg kakvo će biti do utorka.

Ključne riječi

Komentara 16

ZI
zip123
08:25 11.08.2019.

A u Zagrebu od jutra oblacno i vjetric puse.

ZO
zoranos
08:51 11.08.2019.

Gle nemate pojima! U ZG je trenutno 24, dosta jak vjetar i puno oblaka - prije par dana ste plašili ljude da će biti 35, sada već piše 31, a kada gledate detaljniju prognozu piše maxi 30 ... mijenjate prognozu svakih sat vremena. Za ovakve prognoze Vam ne trebaju ljudi niti tehnika - to je sve onako ugrubo što može svatko i od doma!

HR
hrUsrcu
09:07 11.08.2019.

a ja se cijelo vrijememe pitam sto to tuli, kad ono meteo alarm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije