Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najstarija u europi

Časna sestra preboljela koronu uoči 117. rođendana: 'Nisam se bojala, jer se nisam bojala umrijeti'

Europe's Oldest Person Survives Covid Just Before 117th Birthday - France
Foto: Escoffier Florian/ABACA/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 15:00

Sretna sam što sam ovdje, ali voljela bih biti negdje drugdje - pridružiti se svom velikom bratu, djedu i baki, rekla je

Francuska časna sestra preboljela je koronavirus svega nekoliko dana prije svog 117. rođendana. Ona je druga najstarija osoba na svijetu, a simptome zaraze koronavirus nije imala.

Lucile Randon, koja je 1944. godine uzela ime sestra Andre, 16. siječnja bila je pozitivna na koronavirus, ali nije razvila nikakve simptome, piše BBC

"Uopće nisam znala da ga imam", rekla je lokalnim medijima. Izolirala se od ostalih stanovnika u svom domu za starije i nemoćne u Toulonu na jugu Francuske, ali sada se smatra potpuno oporavljenom.

Sestra Andre, koja je slijepa i koristi invalidska kolica, sada se raduje sutrašnjoj proslavi rođendana iako će tu prigodu obilježiti s manjom skupinom nego inače.

"Imala je veliku sreću", rekao je David Tavella, glasnogovornik umirovljeničkog doma Sainte Catherine Labouré.

Francuska časna sestra preboljela covid nekoliko dana prije 117. rođendana
Foto: Escoffier Florian/ABACA/PIXSELL

"Nije pokazivala strah od bolesti. S druge strane, bila je vrlo zabrinuta zbog ostalih stanovnika", dodao je.

Sestra Andre rođena je 11. veljače 1904. Osim što je najstarija osoba u Europi, ujedno je i druga najstarija živa osoba na svijetu, prema popisu svjetskih superstogodišnjaka.

Na pitanje francuske televizije BFM je li se bojala imati COVID-19, sestra Andre rekla je: "Ne, nisam se bojala, jer se nisam bojala umrijeti. Sretna sam što sam ovdje,  ali voljela bih biti negdje drugdje - pridružiti se svom velikom bratu, djedu i baki", rekla je. 

Komentara 2

DU
Deleted user
20:24 10.02.2021.

Nije imala simptome? Sa 117? I preživila? Pa kaj ne umiru svi stariji od 75 čim veliš "korona"??? Ta žena je još jedan dokaz o prevari zvanoj korona ..

RM
rmajstor
19:54 10.02.2021.

Još se ona stigne cijepiti, da zaštiti druge, a dolaze i novi sojevi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije