Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudio okupljanje u zadru

Capak pozvao na navijanje uz epidemiološke mjere: 'Sve drugo vodi u probleme'

Krunoslav Capak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
11.06.2021.
u 23:58

Govoreći o digitalnim potvrdama, navodi kako ne smatra da one pridonose diskriminaciji

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pozvao je građane da navijaju za hrvatsku reprezentaciju na epidemiološki prihvatljiv način jer, kako kaže, sve drugo vodi u probleme i daljnje zatvaranje.

Za Dnevnik HTV-a osvrnuo se i na okupljanje u Zadru nakon utakmice i osvajanja naslova prvaka te ustvrdio kako je to jako loše.

- To je epidemiološki loše za naše zdravlje, a s druge strane se šalje loša slika u svijet oko toga da se takvi događaji mogu dogoditi i koja onda odbija one koji žele sigurno ljetovati i sačuvati svoje zdravlje, kazao je. Govoreći o digitalnim potvrdama, navodi kako ne smatra da one pridonose diskriminaciji. 

- EU je donijela propis o digitalnoj potvrdi za lakši prelazak granice i u medicinske svrhe, dakle, da se lakše može kontrolirati je li netko cijepljen ili je prebolio COVID-19. Mi mislimo da će se to koristiti širom Europe za sigurna okupljanja, što smo mi isprobali unaprijed. Znate da je bilo probno poslovno okupljanje i probno vjenčanje, sve je završilo na siguran način. Smatramo da možemo tu digitalnu potvrdu koristiti i u te svrhe, to je dodatna stimulacija građanima da se cijepe i dobit će potvrdu na 210 dana s kojom će moći ići na događaje. U protivnom će imati potrebu ići na testiranje ili imati potvrdu o preboljenju, kazao je. 

VIDEO Popuštaju se mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom...

Na pitanje razmišlja li se da se vrijeme rada ugostiteljskih objekata dodatno produži, ističe kako su za postupno popuštanje mjera i da je do ponoći sasvim dovoljno. Za vjenčanja kaže da nema ograničenja, a pretpostavlja da će tako biti i za koncerte ako se organiziraju na siguran način. O otvaranju noćnih klubova odluku, ističe, nisu donijeli.

Što se tiče cijepljenja, navodi kako je najviše ljudi cijepljeno u Zagrebu  i Međimurskoj županiji. Prosjek za Hrvatsku je 40 posto.

- Imamo nekoliko županija koje imaju 31% ili 32%. To su Šibensko-kninska, Ličko-senjska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija. Kod njih je taj obuhvat nešto niži. Ali i ovaj prosjek Hrvatske je relativno dobra brojka i nadam se da ćemo postići naš cilj do kraja šestog mjeseca, ustvrdio je. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Duslikr
00:10 12.06.2021.

Krunoslave ne laži!

VL
_________
00:37 12.06.2021.

Osudit će i tebe, ako ima Boga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije