Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĆURAJ NA HVARU

Canadairi gase 31. požar u ovoj sezoni

Gašenje požara na Hvaru
Foto: MORH
1/2
24.08.2019.
u 11:45

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta

Dva Canadaira CL-415 upućena su danas u akciju gašenja požara na području Sućuraja na otoku Hvaru. Dolaze iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Od početka do kraja ovogodišnje protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 31 požara.

Od toga je 20 bilo u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, tri u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Kopnene snage vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 182 vojnika.

Foto: MORH

"Uz gašenje požara provedeno je i 37 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 260 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6900 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 29 puta", izvijestili su iz MORH-a.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
MarkoMaras
19:17 24.08.2019.

"Canadairi"?? Kad se u hrvatskome neka riječ uvriježi, onda je treba koristiti. Takva je riječ "kanader".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije