Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeško-slavonska županija

Brojne zanimljivosti Zlatne doline

Brojne zanimljivosti Zlatne doline
31.08.2018.
u 12:11

Požega se ponosi prvim hrvatskim Muzejem u loncu, koji već godinama objavljuje recepte najslasnijih slavonskih tradicionalnih jela. Požeški fakini, pašteta od čvaraka, posna sarma i ne diraj me diko! samo su neke od originalnih delikatesa koje uz njihovu recepturu možete pripremiti.

Geocaching ili jedna sasvim nova priča
Požega jedva čeka navesti vas na igru i avanturu u digitalnom svijetu, kroz priču koja spaja tehnologiju i stare gusarske mape s blagom. “Skrivena blaga Požege” mamac su svim ljubiteljima geocachinga i onima koji će to postati u Zlatnoj dolini. Potreban vam je tek pametni telefon i aplikacija c:geo za Android ili Geocaching® - Treasure Hunt za iPhone. Pravila igre zarazno su jednostavna. Pronađite pomoću GPS uređaja na svom smartphoneu jedan od skrivenih “cacheva”, lokaciju u Požegi koja otključava manje poznate informacije o požeškim znamenitostima. Za dodatni poticaj uz neke od cacheva postavljene su skrivene kutije s predmetima koje možete zadržati, ako u kutiju postavite drugi predmet iste ili veće vrijednosti. U požeškoj geocaching priči tehnologija će vas vratiti u djetinjstvo, maštu prepunu moćnih brodova, strašnih gusara i skrivenog blaga.

Požega je prepuna razasutih QR kodova koji vas nakon skeniranja navode na početak neke uzbudljive biciklističke ili pješačke ture! Svakako ih isprobajte, kao i registraciju na stranici www.aureusmons.org, gdje svoje “prolazno vrijeme“ možete dodati na top ljestvice najbrže svladanih biciklističkih tura!

3000 litara piva s više od 50 pivskih stilova popilo se prošlog ljeta na popularnoj “Požeškoj krigli”. Požeština nudi jednu od najživljih craft pivarskih scena u Hrvatskoj

Započnite zajednički život doslovno u – oblacima!
U Požegi ćete sigurno osjetiti dobru priču u zraku. Zašto je ne biste i doživjeli upravo ondje, u zraku? Uz požeški letački klub Bumbar možete se vinuti u visine. Bilo da ste iskusni letač sa završenom obukom ili avanturist željan novih doživljaja, nebo Zlatne doline postaje vaše igralište. Autori ove priče požeški su paragliding profesionalci A ako osjetite da su zaruke u zraku, u Požegi također imaju nešto za vas. U posebnoj paragliding ponudi možete svoju ljubljenu (ili ljubljenog) zaprositi u zraku iznad Zlatne doline! Recite “da“ avanturi i jedinstvenom doživljaju te započnite svoj zajednički život doslovno - u oblacima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije