Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo Jandroković ga pozdravio

Brkića izbjegavali HDZ-ovci pa su mu društvo pravili Grmoja i Bulj

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2018.
u 19:34

Distanciranje HDZ-ovih zastupnika od Brkića je znakovito. HDZ je stranka u kojoj do jučer omiljeni vođa sutra može biti smijenjen

Milijan Brkić je danas bio u Saboru na glasanju, a novinari su primijetili da je cijelo vrijeme sjedio sam u saborski klupama i tipkao na mobitelu.

I dok su HDZ-ovi zastupnici zbog brojnih stanki ulazili i izlazili iz sabornice i u grupicama razgovarali, Brkiću se nisu približavali. Pa su mu društvo u jednom trenutku pravili Mostovi zastupnici Miro Bulj i Nikola Grmoja. Tek mu je po završetku glasanja prišao Gordan Jandroković, predsjednik Sabora, i rukovao se s njim. Iako su novinari čekali Brkića i htjeli mu postaviti pitanja, među ostalim i o jednosatnom sastanku s Plenkovićem, on ih je izbjegao projurivši kroz bansku sobu koja spaja sabornicu i Ured predsjednika Sabora.

Distanciranje HDZ-ovih zastupnika od Brkića je znakovito. HDZ je stranka u kojoj do jučer omiljeni vođa sutra može biti smijenjen ili izbačen iz stranke naglavačke, što se dogodilo gotovo svim predsjednicima HDZ-a (osim pok. Franji Tuđmanu). Tako ne čudi ni zid koji HDZ-ovci, očito, već podižu prema zamjeniku stranačkog predsjednika.

Najbliži suradnici premijera Plenkovića ili se novinarima ne javljaju na telefon ili tvrde da ne znaju u kojem smjeru ide situacija s Brkićem. Dakle, ni u neslužbenim razgovorima ne upuštaju se u ocjene Brkićeve političke sudbine. Ta opreznost govori i o Brkićevoj snazi u stranci. Očito je procijenjeno da zamjenik predsjednika HDZ-a nije lagan suparnik premda je načet aferom, makar u percepcijskom smislu. Situaciju mu dodatno otežava što je Franjo Varga povezan i sa Zdravkom Mamićem, a Mamićev pad poput domino efekta prouzročio je i ove turbulencije na političkoj sceni. Dio sugovornika iz HDZ-a govori kako je Brkić tvrd orah i da se Plenković neće lagano obračunati s njim.

– Mislili su ga nabrzaka politički likvidirati, ali neće to ići lagano - smatra jedan izvor iz HDZ-a. Drugi pak sugovornik drži da je Brkićeva pozicija opasno poljuljana.

Pogledajte video kronologije afere lažnih SMS-ova:

Komentara 134

JA
jackiechan9
20:13 28.09.2018.

Koja bedastoća od članka, ja gledao Sabor sve bilo normalno kao inače. To je drugo što Brkić sjedi u prvoj klupi gdje su samo 2 sjedala.

KO
komunikolog
19:45 28.09.2018.

“smatra jedan izvor iz HDZ-a. Drugi pak sugovornik drži da je Brkićeva pozicija opasno poljuljana”. Tko li je autor ovog pamfleta? Tko prvi točno odgovori, dobiva nagradu.

BO
Bojance
20:22 28.09.2018.

SDP svaki tjedan tjedan napusti 1 zastupnik, drugog izbace, trećeg suspendiraju, četvrti istupi protiv predsjednika, a vi pišete da netko u prolazu nije dao ruku Brkiću kojeg je vjerojatno taj da vidio već 5 puta po sabornici i hodnicima?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije