Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZASLANIK

Brezovica opet bez državnog vrha, neki ostali bez poziva?

Franjo Habulin
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
22.06.2019.
u 07:37

Kao izaslanik šefa Vlade u Brezovicu ide ministar Bošnjaković

U šumi Brezovica kod Siska danas će se svečano obilježiti Dan antifašističke borbe u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABH), Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska. Ova obljetnica najčešće prolazi bez predstavnika državnog vrha, odnosno tamo ih predstavljaju njihovi izaslanici, a tako će, kako stvari stoje, biti i ove godine.

Tako bi umjesto predsjednika Vlade danas u Brezovici kao njegov izaslanik trebao biti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, a umjesto predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović međimurski župan Matija Posavec. Međutim, u posljednji tren on je otkazao svoj dolazak.

– Taman nam je prije 15 minuta otkazao da ne može doći zbog ranije preuzetih obveza, tako da ne znamo hoće li netko drugi doći kao izaslanik predsjednice – kazao nam je jučer predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin.

U Hrvatskom saboru nam pak kažu kako predsjednik Sabora Gordan Jandroković uopće nije dobio poziv na današnju obljetnicu, a neslužbeno se moglo čuti da je poziv dobio samo potpredsjednik Sabora, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić.

– Mi smo svima slali pozive, ne znam zašto ih nisu dobili. Danas smo neke pozive za svaki slučaj ponovili, pa ćemo vidjeti – tvrdi Habulin. Svoj dolazak, dodaje, potvrdili su bivši predsjednici države Stipe Mesić i Ivo Josipović, ali i Zoran Milanović koji je u ponedjeljak i službeno objavio svoju kandidaturu za predsjednika RH.

Organizatori pozivaju posjetitelje da na Spomenik prvom partizanskom odredu polože cvijeće koje će im uručiti organizatori te da novac koji su eventualno planirali potrošiti na vijence uplate za obnovu tog spomenika.

Komentara 67

RO
robertek
09:57 22.06.2019.

Franjo Habulin je partizan rođen 1957. godine, a čak njegov otac je imao samo pet godina kad je počeo rat::))

Avatar Mala_Kate
Mala_Kate
09:33 22.06.2019.

G. Habulin je rođen godine 1957.!Kako je postao tako ugledan antifašist, a u životu nije susreo ni jednog fašista....

KA
kalimera
09:52 22.06.2019.

Smrt fašizmu,velikosrbizmu i komunizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije