Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritike ministru Medvedu

'Objasnite, zašto sabotirate maloljetne branitelje?'

Tomo Medved
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
04.12.2017.
u 14:19

Nije točan navod i obmanjujete javnost kako nam je dana posebna kategorija. Preko 12 godina zlažemo se da se u zakonu o braniteljima navede posebna kategorija maloljetni branitelji-dragovoljci. Do danas nitko nema sluha, želje i volje za nas. Naši ratni putevi su puni prve crte, ugroze, ranjavanja, zarobljeništva od strane agresora – ističu iz UMDDRH

Poštovani ministre Medved, unatoč ukazivanju na nepravilnosti i nezadovoljstvo maloljetnih branitelja i Vaše nerazumno i neodgovorno ponašanje prema najmlađoj populaciji, maloljetnim dragovoljcima, moramo iskazati nezadovoljstvo i uputiti Vam kritike jer ste nas donošenjem novog Zakona o braniteljima ponizili – započinje se u priopćenju koje je osječko-baranjska podružnica Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske uputila ministru Tomi Medvedu.

Rečeno im je, navode, kako su uvršteni u zakon kao posebna kategorija pa traže da im se onda objasni formulacija "nije regulirao obvezu služenja vojnog roka". Može se to, stava su, tumačiti "i da osobe koje nisu služile vojni rok u bivšoj JNA zbog raznih razloga i bez obzira na životne godine, mogu biti obuhvaćene u tu kategoriju".

- Nije točan navod i obmanjujete javnost kako nam je dana posebna kategorija. Preko 12 godina zlažemo se da se u zakonu o braniteljima navede posebna kategorija maloljetni branitelji-dragovoljci. Do danas nitko nema sluha, želje i volje za nas. Naši ratni putevi su puni prve crte, ugroze, ranjavanja, zarobljeništva od strane agresora – ističe Dražen Jurmanović, čelnik podružnice. Napominje kako je Hrvatsku od agresije branilo 3500 maloljetnih dragovoljaca. Mnogo ih je poginuli.

- Molimo Vas, ministre, objasnite nam valjan razlog zbog čega nas sabotirate i odbacujete? - zaključuje Jurmanović.

Komentara 13

Avatar mama mia
mama mia
17:22 04.12.2017.

Imam i ja unuka 22 mu godine može li i on primat braniteljsku mirovinu javite šta treba pokušat ćemo to sredit

DI
Diesel
15:12 04.12.2017.

Ministarstvo mu je pravi karcinom.

NV
NV
18:50 04.12.2017.

Bližimo se komumizmu. Svi u mirovine i nitko da ne radi ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije