Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvješće

Brammertz kritizira vlasti zbog reakcija nakon presuda generalima

\'20.10.2010., Markov trg, Zagreb - Predsjednica Vlade RH susrela se u Banskim dvorima s glavnim tuziteljem Medjunarodnog suda za ratne zlocine na prostoru bivse Jugoslavije Sergeom Brammertzom.  Phot
Boris Ščitar/Pixsell
26.11.2011.
u 16:20

Tužitelj i dalje izražava nezadovoljstvo time što još nisu dobili informacije o tzv. Topničkim dnevnicima iz operacije Oluja.

Glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz u svom redovnom polugodišnjem izvješću Vijeću sigurnosti UN-u o suradnji Hrvatske i Suda izražava zabrinutost i kritiku hrvatskih vlasti zbog reakcija nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, doznaje se.

Izvješće je poslano 15. studenoga, a Brammertz će ga javno predstaviti 7. prosinca. Brammertz navodi kako neke izjave potkopavaju rad Haškog suda te spriječavaju pomirbu, a spomenut će i pozdrave generalima s obilježavanja godišnjice Oluje.

Tužitelj i dalje izražava nezadovoljstvo time što još nisu dobili informacije o tzv. Topničkim dnevnicima iz operacije Oluja. Istovremeno, iznimno hvali napredak Srbije te traži da se sada istrage usmjere na osobe koje su u bijegu pomagale Mladiću i Hadžiću.

Komentara 108

SC
SCAR
16:47 26.11.2011.

BREmertz.

CV
crna vrana
16:55 26.11.2011.

Nebi me čudilo da Brammertz 7. prosinca o. g. pred Vijećem sigurnosti UN-a izjavi kako nije zadovoljan ni s činjenicom da su Gotovinini i Markačevi odvjetnici uložili žalbu na prvostupanjsku presudu. Tip ima obraza još uvijek inzistirati na nepostojećim tzv.v. topničkim dnevnicima zbog navodnog prekomjernog granatiranja Knina, a istovremeno za Vukovar koji je sravnjen sa zemljom nekani ništa poduzimati. Licemjer k tome izjavljuje kako eto neke izjave spriječavaju pomirbu. Tikvan ovom svojom izjavom do kraja osnažuje poznatu tezu o haškom sudu kao plitičkom sudu s temeljnom zadaćom – izjednačavanja krivice za rat. Koji bjelosvjetski hohštapler, nemrem bilivit !

MS
mare_split
16:40 26.11.2011.

Kakva smijurija od suda! Tužitelj kritizira DOMOVINU Generala jer se Ona ne slaže s zločinom tužitelja? Pa ... što ćeš još učiniti, bjelosvjetski jade ... mjožda amerima? Ništa ... ubijaju gdje stignu, ruše po želji i montiraju političko-bankarsko-židovsko nasilje ..... a ti brojiš pokoju granatu koja ti je \'krunski svjedok\' - \'genocidu kog sam sprovodiš i promoviraš! Seronjo! pakao te čeka ... a bilo bi dobro da do njega stigneš kroz zemaljske muke ... recimo kroz dugoooo i booolnooo umiranje! Smrade ...! To da je sud? kazuje što mu volja i kroz to vrijeđa jedan cijeli narod ... Pih! J ebhena \'pravda\'!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije