Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARKOMAFIJA Sisačka policija presjekla kokainski lanac i uhitila tri osobe

Bračni par ‘uvozio’ drogu iz Južne Amerike

22.01.2009.
u 20:24

U sklopu akcije protiv narkomafije Maracana, sisačko-moslavačka policija uhitila je tri osobe s područja te županije. Uhićen je 52-godišnjak i njegova supruga, 45-godišnjakinja iz Gornje Jelenske kod Popovače, te 36-godišnjak s područja Kutine. Policija ih sumnjiči za kaznena djela zloporabe droga i udruživanja radi počinjenja kaznenog djela.

– Pretragom kuće bračnog para nađena je veća svota novca u kunama, dolarima, eurima i švicarskim francima te 11 mobilnih uređaja. U Repušnici kod Kutine u kući 36-godišnjaka nađeni su mobilni uređaji i streljivo te papiri, bilješke i korespondencija koja upućuje na krijumčarenje droge – rekao je Dražen Rastović iz Ravnateljstva policije.

Glasnogovornica Policijske uprave Iva Hranitelj kazala je da je utvrđeno da je 52-godišnjak s državljaninom Perua u više navrata krijumčario kokain iz Južne Amerike, a za njega je radio i 36-godišnjak, kojemu je za dva kilograma kokaina platio šest tisuća eura. U prosincu 2007. u Brazilu je uhićeno troje Hrvata koji su za 52-godišnjaka pokušali prokrijumčariti 11 litara kokainske otopine, a lani u kolovozu u Peruu su uhićena dva Hrvata koji su drogu kupili od Peruanca te su je pokušali prokrijumčariti u Hrvatsku. Sudit će im se u Hrvatskoj iako su kazneno djelo počinili izvan nje, a sada su u pritvoru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije