Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU- Vocational Skills Week 2019

Božo Pavičin- jedini naš predstavnik na najvećem svjetskom događaju o strukovnom obrazovanju

Božo Pavičin
Foto: HGK
1/2
17.10.2019.
u 16:27

Cilj ovakve manifestacije jest istaknuti izvrsnost i kvalitetu.

Program za mentore u gospodarstvu, onaj koji se temelji na dualnom obliku obrazovanja, a koji bi trebao osposobiti mentore koji bi stručno i profesionalno prenosili znanje učenicima koji su za školovanja na radu kod gospodarstvenika, predstavio je u u Helsinkiju, Božo Pavičin, predstavnik Hrvatske gospodarske komore, ujedno i hrvatski predstavnik Europskog centra za razvoj strukovnog osposobljavanja – CEDEFOP .

Riječ je o najznačajnijoj manifestaciji o strukovnom obrazovanju u EU – Vocational Skills Week 2019 koji se održava od 14. do 18. listopada, a na kojem sudjeluju i naši predstavnici. Cilj ovakve manifestacije jest istaknuti izvrsnost i kvalitetu.

Pavičin je na samom događaju istaknuo da je za uspjeh programa za mentore zaslužna dobra suradnja između akademske zajednice i gospodarstva koja je rezultirala izbalansiranim programom, dovoljno kratkim da ne predstavlja preveliko opterećenje gospodarstvenicima, ali s druge strane pruža dovoljno pedagoško-psiholoških znanja i informacija.

-Po završetku edukacije, ta znanja i informacije mentori mogu kroz svoj rad s učenicima dodatno nadograđivati - poručio je Pavičin.

Naime, HGK je program za mentore koji je predstavljen pred drugim predstavnicima EU-a razvila u sklopu Erasmus+ projekta Cap4app, u suradnji s Austrijskom gospodarskom komorom i Sveučilištem u Zadru, sve zato jer je cilj Komore preuzeti ulogu u strukovnom obrazovanju, razvijajući dualni model obrazovanja, poput one koju ima austrijska komora s kojom je HGK već surađivala na unaprjeđenju ovog tipa obrazovanja u Hrvatskoj.

VIDEO Konferencija sindikata u školstvu o povišicama 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije