Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'otvorimo se jedni drugima'

Božićna čestitka kardinala Bozanića: 'Virus nas prisiljava na razna ograničenja'

Misno slavlje u Mariji Bistrici predvodio je kardinal Josip Bozanić
Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
24.12.2020.
u 18:43

Kardinal Bozanić je posebnu pozornost usmjerio prema zdravstvenom osoblju koje se izvanrednom požrtvovnošću brine o bolesnima i sve čini da "pobjedi smrtonosni virus"

Kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima u domovini i diljem svijeta božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Božić uči kako biti blizu u vrijeme dok pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa.

Bozanić je rekao kako je ovaj Božić poseban zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vjernike na razna ograničenja, a zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici, vjernici osjećaju potrebu još snažnijeg promicanja dobra i nade, davanja i primanja djela pažnje i ljubaznosti.

Osjećamo potrebu za blizinom i zajedništvom, prihvaćanjem i mirom. Osjećamo potrebu za nebeskim Darom, da ne budemo prepušteni zarobljenosti zemaljskim, istaknuo je kardinal.

Dok nas pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa i na stanovito zatvaranje, Betlehemsko dijete poziva nas da se otvorimo, kako bismo sebe i svoje živote dali u službu drugih. Božić nas uči da, ako želimo vidjeti i stići daleko, trebamo biti blizu, poručio je Bozanić.

Kardinal Bozanić je posebnu pozornost usmjerio prema zdravstvenom osoblju koje se izvanrednom požrtvovnošću brine o bolesnima i sve čini da "pobjedi smrtonosni virus".

VIDEO Koronavirus kao da ne postoji: Sunčani Badnjak izmamio ljude na druženje

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar sadmitrebato
sadmitrebato
18:59 24.12.2020.

bozaniću izgradi stanove za siromašne, uplati bolesnim ljudima i djeci za liječenje, daj gladnima, plati siromašnoj djeci prehranu u školama sa milijardama eura koje imaš po računima

GE
geler203
20:33 24.12.2020.

"Virus nas prisiljava na razna ograničenja" osim vas koji ste izuzeti, osim vas koji ne plaćate porez, osim vas koji primate uz sve to plaće iz proračuna koje vam je još Tito dao.

Avatar isuskristkomunist,
isuskristkomunist,
19:44 24.12.2020.

pope bozanicu skini ti mantiju sa sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije