Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bošnjaković: Mamićevo izručenje ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sutkinje BiH

To su dva različita predmeta, ne može biti formalno ni bilo kako uvjetovano, to su dva odvojena predmeta, rekao je Bošnjaković novinarima uoči svečanosti u povodu Dana državnog odvjetništva, dodavši da svaki predmet ima svoju kronologiju i posebnosti
24. svibnja 2019. u 14:47 3 komentara 293 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaović izjavio je u petak da izručenje bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj ne može biti uvjetovano izručenjem bivše sarajevske sutkinje Lejle Fazlagić Bosni i Hercegovini jer su to prema njegovim riječima dva različita predmeta.

Zdravko Mamić POTVRĐENA OPTUŽNICA Drugo suđenje Zdravku Mamiću vodit će sutkinja osječkog Županijskog suda Azra Salitrežić

"To su dva različita predmeta, ne može biti formalno ni bilo kako uvjetovano, to su dva odvojena predmeta", rekao je Bošnjaković novinarima uoči svečanosti u povodu Dana državnog odvjetništva, dodavši da svaki predmet ima svoju kronologiju i posebnosti.

Najavio je da će Ministarstvo pravosuđa zatražiti Mamićevo izručenje nakon što dobije dokumentaciju od nadležnog suda u Osijeku.

"Mi moramo dobiti dokumentaciju od nadležnog suda u Osijeku, kad to dobijemo izanalizirat ćemo, ako nešto manjka tražit ćemo da se dopuni i tada ćemo poslati zahtjev nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini koji mora biti dokumentiran", kazao je Bošnjaković.

Upitan misli li da je protupravno, kao što obrana tvrdi, da se Mamiću određuju dva istražna zatvora, odgovorio je da je to pitanje za stučnjake, Državno odvjetništvo i nadležne sudove.

DRUGA OPTUŽNICA Ministar Bošnjaković: Tražit ćemo izručenje Mamića

Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića novinari su pitali zna li gdje je Mamić, a on je odgovorio da je za njegovo izručenje nadležan sud koji je izdao tjeralicu. "Nakon toga je na Ministarstvu pravosuđa da zatraži izručenje Mamića iz Bosne i Hercegovine tako da Državno odvjetništvo trenutno nije uključeno u taj postupak", kazao je Jelenić.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda u utorak je potvrdilo drugu Uskokovu optužnicu protiv Mamića i još šestorice okrivljenika te najavilo traženje Mamićeva izručenja iz BiH, a mediji su posljednjih dana nagađali da bi, osim o odluci suda u BiH, izručenje moglo ovisiti i o tome hoće li Hrvatska, za uzvrat, Bosni i Hercegovini izručiti Lejlu Fazlagić, bivšu sarajevsku sutkinju koja se skriva u Hrvatskoj. 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • anlaser:

    Bošnjaković nije pri sebi s ovakvim izjavama i usporedbama dva nepovezana slučaja .Zašto bi izručili svog državljana pa čak i da mi izručimo sutkinju.

  • che99:

    Dvije slucajne, banane drzave sustavno stite kriminalce, nisu u stanju potpisati ugovor o izrucenju... a svi znamo zasto i tko nam pise zakone

  • talibankovic:

    I onda se rugamo kako je BiH korumpirana zemlja. Tko je u Hrvatskoj dopustio da Mamic napusti drzavu noc prije sudenje!? Fuj, drzava puno “pametnjakovica”