Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć

Borba za ozdravljenje Stefana Baltića ujedinila je Glinjane

grnčari
Tadija Odić/VLM
14.12.2010.
u 13:28

S. Baltić boluje od malignog tumora čije liječenje zahtijeva skupe terapije. Njegova obitelj to ne može sama platiti

Svi u glinskoj osnovnoj školi, od ravnatelja i učitelja do učenika i roditelja, uključeni su u pripremu dječjeg festivala “Noć dobrote”, na kojem će prikupljati pomoć za liječenje učenika 8.a razreda Stefana Baltića, odlikaša oboljelog od osteosarkoma, malignog tumora na području čeljusti.

U srijedu i petak Sajam
Već sutra, na sajmeni dan u Glini, osnovci će u središtu grada postaviti prodajne štandove s grnčarijom, čestitkama, okvirima za slike i drugim rukotvorinama nastalim na sekcijama slobodnih aktivnosti te slasticama i kolačima koje su izradili njihovi roditelji. Prodajne štandove postavit će u predvorju Hrvatskog doma i u petak, 17. prosinca, prije i za održavanja 1. dječjeg festivala “Noć dobrote”.

Uz prihode od rukotvorina, osnovci računaju i na dobrotvorne priloge posjetitelja festivala, na kojem će se za laskavi naslov Prvi glas škole natjecati među osnovcima izabranih 15 najboljih karaoke pjevača. Stefan Baltić je u godinu dana od dijagnoze prošao 20 ciklusa kemoterapija i oporavke iza njih. Unatoč tome, redovito pohađa nastavu i s odličnim uspjehom završio je sedmi razred. Želi studirati medicinu i postati liječnik, a živi s nezaposlenom majkom, tri mlađe sestre, bakom i djedom u Donjem Selištu na Banovini. Obitelj nema vodovoda i živi od skromnih prihoda koje ostvare na vlastitom seoskom imanju.

Zvijezde Hit Recordsa
– Puno dobrih ljudi pridružilo se dobrotvornoj akciji. Glinski obrtnici osigurali su nagrade za tri najbolja pjevača i posebnu nagradu za Nikolinu Pereković, koja je smislila ime “Noć dobrote”. Priloge za njegovo liječenje i oporavak prikupljaju i Srednja škola i Dječji vrtić u Glini, kao i osnovci iz Gvozda i Topuskog, svi vrtići i Klub bikera iz Petrinje – kazuje nam Milan Davidović, ravnatelj Osnovne škole Glina.

On dodaje kako dječji festival “Noć dobrote”, koji će se ove godine održati prvi put, planiraju organizirati i nagodinu i tako obnoviti tradiciju izbora prvoga glasa Gline. No, pomoć Stefanu Baltiću neće stati nakon petka i “Noći dobrote”. Naime, da bi prikupio novac za imunoterapiju u inozemstvu, skupe lijekove i putne troškove, u pomoć tome hrabrom dječaku uključile su se i zvijezde Hit Recordsa.

Brojni pjevači, uključujući i Tonija Cetinskog, Halida Bešlića, grupe Hari Mata Hari, Magazin i drugi, donirat će Stefanovoj obitelji dio prihoda od koncerta koji će, pod pokroviteljstvom Večernjeg lista, održati 20. prosinca u Domu sportova u Zagrebu. Glinjani su se već organizirali, unajmili autobus te će organizirano kupiti karte i otići na taj koncert.

Inače, svatko tko to želi pomoć može uplatiti na broj računa Stefana Baltića u OTP banci. Broj je žiro-računa: 2407000-3102973357.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije