Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombaš iz Pakraca

Zbog bačene bombe ide u istražni zatvor, terete ga za tri ubojstva u pokušaju

Na radnike HEP-a bacio bombu nakon što su mu došli isključiti struju
Foto: Antonio Pejsa/PIXSELL
1/5
01.02.2021.
u 13:36

Pretragom kuća i automobila koje je 71-godišnjak koristio pronađeno je još oružja

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana 71-godišnjaku koji je na djelatnike Hrvatske elektroprivrede proteklog tjedna bacio bombu.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1949.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela ubojstva u pokušaju.

Podsjetimo, 71-godišnji M. A. iz Pakraca je, nakon što su mu djelatnici HEP-a zbog nepodmirenih računa došli isključiti struju, na njih bacio ručnu bombu. Pritom su trojica radnika zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedan je bio u životnoj opasnosti, no život mu je spašen hitnom liječničkom intervencijom.

Pretragom kuća i automobila koje je 71-godišnjak koristio pronađeno je još oružja, zbog čega ga se sumnjiči i za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako se navodi u priopćenju državnog odvjetništva, mjera istražnog zatvora određena mu je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od dovršenja kaznenog djela ili počinjenja drugog težeg kaznenog djela.

VIDEO Policija odvela vlasnika koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci

Ključne riječi

Komentara 6

SI
silvija4
13:48 01.02.2021.

Jos uvijek nije napisano ime i prezime od tog srbina,a inace kada se dogodi tako nešto slično stavljate ime i prezime,kao i slike,zašto nismo svi isti ??????

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:29 01.02.2021.

A nije za terorizam? Hoće li Plenković sad biti dosljedan i vjerodostojan i sazvati konferenciju na kojoj će prozvati Srbe za radikalizaciju Hrvatske i terorizam? Ili se ne želi zamjeriti šefu Pupovcu?

BR
branko52
14:18 01.02.2021.

Nemojte tako sa jadnom čedom nije on ništa kriv on je samo branio svoj dom a kada to rade Hosovci onda su oni Ustaše jel su se usudili braniti svoj dom u vjeme najveće četničke najezde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije