Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Bojan Glavašević: SDP-u trebaju i Davor i Ranko

Glavašević nema svog favorita
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.11.2016.
u 14:45

"Iz broja osvojenih glasova vidljivo je da je Davoru vrlo malo nedostajalo da odnese pobjedu u prvome krugu"

Sa saborskim zastupnikom SDP-a Bojanom Glavaševićem razgovarali smo o izborima u stranci.

Davor Bernardić ili Ranko Ostojić, imate li favorita?

Ne planiram javno isticati podršku ni za jednog kandidata.

Pretrčavanja su već krenula?

Svatko ima pravo javno podržati kandidata kojega odabere ili nijednoga. Neki to rade iz oportunizma, jer se nadaju da će imati neke koristi od toga. Drugi to rade jer žele iskreno podržati kandidata. Ako je osoba sudjelovala u prljavoj kampanji protiv osobe koju odjednom podržava, jasno je o kojemu od ta dva slučaja je riječ. Prema kolegicama i kolegama uvijek treba biti korektan, čak i kad se ne slažemo s njima. Zapravo – upravo tada treba biti najkorektniji. Ne zato što štitiš eventualni vlastiti interes, nego zato što tako štitiš stranku od razdora.

Može li Ostojić okrenuti rezultat?

Iz broja osvojenih glasova vidljivo je da je Davoru vrlo malo nedostajalo da odnese pobjedu u prvome krugu i to mu daje psihološku prednost. S druge strane, sjećam se nedavnih predsjedničkih izbora na kojima je u vrlo sličnoj situaciji kandidat koji je u prvome krugu imao prednost na kraju vrlo tijesno izgubio, pa ipak ne bih želio prejudicirati rezultate. Sve je moguće.

Mislite li da će Bernardić, ako postane novi šef, ići u utrku i za gradonačelnika Zagreba?

Bude li želio ići u tu utrku, trebamo ga podržati u tome. Ako na unutarstranačkim izborima postane predsjednik SDP-a, ipak bi trebao razmotriti tu odluku. Osobno smatram da bi predsjednik stranke trebao voditi klub zastupnika u Saboru jer mu to daje temelj za sučeljavanje s premijerom. Davor je u svojim istupima na klubu zastupnika pokazao da ima prilično jasne ideje o tome kako smatra da bi klub trebao funkcionirati.

Može li on ujediniti stranku i dati joj jasan smjer?

To mogu i Ranko i Davor, a najbolje bi to mogli zajedno. Rankov slogan jest “Jedan čovjek nije stranka”, a Davorov je “Desetljeće socijaldemokracije”. Bila bi jako dobra poruka članovima kada bi se njih dvojica, nakon izbora, okrenula jedan drugome i suradnji u reorganizaciji stranke.

Napisali ste esej o SDP-u, neki misle da se i vi želite jednom kandidirati za šefa SDP-a?

Moja ambicija jest da budem dio priče o uspjesima SDP-a, dio tima. O kandidaturi za vodeću funkciju u SDP-u zaista nisam razmišljao.

>> VIDEO Bernardić: Trebaju nam promjene. Ostojić: Bit će borba, ja nikad ne odustajem

Komentara 36

Avatar Abcda
Abcda
15:00 21.11.2016.

SDP-u trebaju i Tito i Rankovic i Mosa Pijade i Kardelj zvani Bevc i Bakaric i Mika Spiljak i Djuro Pucar ..... ))-:

LI
Lisnjak
15:15 21.11.2016.

Svaki je dobro dosao. Oskudica materijala.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
15:32 21.11.2016.

Ovaj je rovario iz petnih žila protiv Bere, sada kada je jasno tko je pobjednik.... Glavaševiću, Glavaševiću.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije