Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Blagdanska oaza za sve željne adrenalina i zabave

Samoborska zimska idila
Foto: Romeo Ibrišević
1/4
19.12.2017.
u 12:07

Najsvečanije će biti na glavnom gradskom trgu gdje se svake godine održava Samoborski božićni sajam, nudeći tradicionalnu ponudu i zabavne programe za cijelu obitelj

Samobor je omiljeno izletište Zagrepčana i brojnih posjetitelja, a osobito je čaroban zimi, okružen Samoborskim gorjem. Upravo gorje privlači sve više turista, avanturista, planinara, željnih bijega od grada.

Osim planinarenja, koje je dio samoborske tradicije, razvijaju se i drugi sportovi, poput brdskog biciklizma i planinskog trčanja, a ne nedostaje niti zanimljivih odredišta za sanjkanje, grudanje ili skijanje.

Pridonose tome uređene i označene planinarske staze, ali i velik broj planinarskih domova sa specifičnom gastro ponudom.

Velik broj zaljubljenika u sport i prirodu okuplja Samoborska zimska trail liga na kojoj sudjeluju etablirani trkači, ali i rekreativci spremni okušati se na stazama koje, iako vrlo zahtjevne, pružaju neprocjenjive poglede i zimski ugođaj.

I za one koji će radije ostati u gradu, Samobor je odličan izbor.

Na prostoru bivše vojarne klizat ćete od studenog do veljače, zaigrat ćete tamo i hokej, ili se ugrijati kuhanim vinom ili čajem. U neposrednom susjedstvu nalazi se Centar za mlade Bunker koji nudi pregršt programa tijekom zimskih praznika, kako bi mladi kvalitetno iskoristili svoje vrijeme.

Najsvečanije je, svakako, na glavnom gradskom trgu gdje se svake godine održava Samoborski božićni sajam, nudeći tradicionalnu ponudu i zabavne programe za cijelu obitelj.

Samoborci Novu godinu dočekuju čak dva puta, a doček u podne postaje tradicija prepoznata diljem Hrvatske.

I ljubitelji kulture doći će na svoje, jer je prosinac mjesec u kojem se gotovo svakoga dana održava neki od blagdanskih koncerata, a neka od najvećih imena glazbene scene okuplja Božićni humanitarni koncert.

Zima je vrijeme i kad se grad pretvara u veliku pozornicu proglašenjem Slobodne fašničke republike i početkom vladavine Princa Fašnika. U 2018. Fašnik se održava od 2. do 13. veljače.

Na kraju, iz Samobora zasigurno nećete otići gladni, jer je gastro ponuda zimskih specijaliteta zaista bogata. Od bermeta i kuhanog vina, češnofki i češnofki to go, do tradicionalnih specijaliteta, poput Rudarske greblice, pokladnih krafni te sladoleda, raznih slastica i nezaobilaznih kremšnita.

Samoborska zimska idila
1/53

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije