Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga o primanju mita

Bivši peruanski predsjednik preminuo nakon što je pucao u sebe

Foto: GUADALUPE PARDO/REUTERS/PIXSELL
17.04.2019.
u 16:23

Lokalni tv kanal America objavio je da je Garcia u stanju kome nakon obavljene operacije te objavio snimke njegova sina  i pristaša koji stižu u bolnicu

Bivši peruanski predsjednik Alan Garcia preminuo je nakon što je pucao je u sebe u srijedu ujutro kada je u njegov dom u Limi stigla policija kako bi ga uhitila u sklopu istrage o primanju mita, rekli su policijski izvori, prenosi rt.

Garcia, (69) odmah je prevezen u bolnicu Casimiro Ulloa, rekao je izvor, koji nije ovlašten razgovarati s novinarima.

Lokalni tv kanal America objavio je da je Garcia u stanju kome nakon obavljene operacije te objavio snimke njegova sina i pristaša koji stižu u bolnicu.

Njegov odvjetnik Erasmo Reyna rekao je da mu je stanje "osjetljivo".

Garcia, vješt govornik koji je desetljećima bio na čelu nekad moćne peruanske stranke Apra, vodio je Peru kao nacionalist od 1985. do 1990. prije no što je postao zagovornik slobodnog tržišta te dobio novi petogodišnji mandat 2006.

Garcia je pod istragom u vezi s brazilskom graditeljskom tvrtkom Odebrecht pogođenom najvećim južnoameričkim korupcijskim skandalom kad je javno priznala 2016. da je dobila unosne ugovore zahvaljujući mitu.

Prošle godine Garcia je od Urugvaja zatražio politički azil nakon što mu je zabranjeno napuštanje zemlje kako bi ga se spriječilo da ode ili opstruira istragu. 

U više navrata Garcia je zanijekao bilo kakve zlouporabe.  

 

Ključne riječi

Komentara 3

I1
ing-12345
04:10 18.04.2019.

Bilo bi jako dobro za Hrvatsku da se hrvatski korumpirani političari ugledaju ona ovoga peruanskog bivšeg predsjednika.

TO
Toni66
23:43 17.04.2019.

Pomišljam kako je Demokracija podmukli i jako glupi sistem . Stvorili su sustav da se mogu svi krasti koji su na vlasti decenijama da nema funkcije da ga spriječi . Sad kad je star sada ga žele uništiti .. Pitanjeje je dali je uopće išta krao ali njegovi protivnici dosta je da ga optuže . Da dada dada ja sam krao i sve njemu dao , dokaz nula ali kad ja pričam kao svjedok velika prevelika naivna većina zna-automatski da je istina jer svi ljudi okolo a pogotovo u politici nisu ništa drugo nego mafija lopine do daske .. Iako se možda i radilo o sitnici ali se da napuhati kao . Lude priče o miljardama .

US
U sridu
20:40 17.04.2019.

Pomislih sanader.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije