Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Bivši HDZ-ov savjetnik u Županijskoj upravi za ceste optužen za pokušaj krađe armature

Karlovac: Redovna godišnja skupština ?lanova Županijskih uprava za ceste
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
10.01.2023.
u 09:09

Kada je otkriveno da je pokušao ukrasti armaturne šipke u Županijskoj upravi za ceste, nisu mu dali otkaz jer je, kako su pojasnili, "krao izvan radnog vremena"(!?)

Stjepan Turković (65), nekada ugledni karlovački HDZ-ovac koji se "proslavio" krađom armature, ali i zbog činjenice da "nije dobio otkaz jer nije krao u radno vrijeme" zaradio je optužnicu zbog te krađe. Njega i njegova sina Miju Turkovića (32) ODO Karlovac optužio je  za pokušaj krađe.

Tereti ih se da su 5. srpnja 2022. na području Karlovca došli do jednog mjesta s kojeg su ukrali armaturne željezne šipke. Potom su ih utovarili u vozilo, no nisu se s njima uspjeli odvesti jer su ih u tome zatekli zaposlenici tvrtke.

Turković je prvo sve nijekao, no nezgodno po njega i sina bilo je što je sve snimljeno kamerama videonadzora. On je  godinama obnašao visoke funkcije unutar  karlovačkog HDZ-a, radio je i u tamošnjim komunalnim tvrtkama te je u trenutku događaja za koji je sada optužen bio savjetnik u Županijskoj upravi za ceste. Kada je otkriveno da je pokušao ukrasti armaturne šipke u Županijskoj upravi za ceste, mu nisu dali otkaz jer je, kako su pojasnili, "krao izvan radnog vremena".

Kada su objavljene snimke krađe, sam je izašao iz HDZ-a prije no što je izbačen, a iz Županijske uprave za ceste otišao je uz otpremninu od 32.500 kuna. Kada je ta priča dospjela u medije, prijetio je novinarima tužbama, tvrdio je da nije javna osoba te se branio da je "to mali prekršaj jer je vrijednost manja od 1000 kuna".

VIDEO: Vozači satima čekali na graničnom prijelazu: 'Hrvati misle da su bogovi jer su u Schengenu'

 

 

Komentara 13

TM
trade_mark
09:38 10.01.2023.

lik povezan s hadezeom osumnjičen za kriminal? ma, nemoguće!!! ali vrh apsurda i najveća sramota je činjenica da nije dobio otkaz jer je "krao izvan radnog vremena". fuj!!!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:37 10.01.2023.

Ovo je sitno kokošarenje. Za ovo se dobija uvjetna kazna. A bio je na takvu položaju da je mogao nakrasti milijune da je bio sposoban.

NA
najposebniji
09:31 10.01.2023.

Možda Plenković i svita nisu najgori, možda je narodu u genima lopovluk? Zaista se čovjek zapita...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije