Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz blagdan Svih svetih u Gospiću

Biskup Bogović: Okrenimo se vlastitim veličinama prošlosti

Bogović
Marko Čuljat
01.11.2009.
u 12:37

Bogović se osvrnuo i na svjetske vrijednosti koje su često obrnute na nebeskoj ljestvici gdje se ne cijene bogati nego siromašni, osuđeni a ne slavljeni

GOSPIĆ - Molimo se i danas Bogu da nam dade takve velikane koji će zaštiti ovaj narod od nepravednih napada, koji će otvoreno tražiti odgovor od naših tužitelja kako to da ih ne zanimaju topnički dnevnici prema kojima je tučeno po Gospiću, Vukovaru i drugim našim gradovima i selima, prema kojima je s trećine hrvatskog prostora naš narod bio prognan. Nemojmo se pokolebati u odnosu prema našim pravim veličinama, prema našim svecima! Držimo se svojih velikana koji su izrasli na našim kršćanskim i narodnosnim korijenima! To smo dužni i prema sebi i prema onima koji su zasvjedočili tu vjernost i već su otpočinuli na ovom groblju, istaknuo je u propovjedi na gospićkom groblju msgr. dr. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup.

Bogović se osvrnuo i na svjetske vrijednosti koje su često obrnute na nebeskoj ljestvici gdje se ne cijene bogati nego siromašni, osuđeni a ne slavljeni. Crkva danas želi da dobrotom ispuni svijet u čemu mogu doprinijeti i sredstva javnog priopćavnja što bi bila bolja hrana od škandala i afera.

Na svetoj misi uz mrtvačnicu na Gradskom groblju sv. Marije Magdalene bili su brojni Ličani iz zemlje i svijeta te lokalni čelnici grada i županije. Groblje je za današnji blagdan Svih Svetih posebno uređeno jer su na grobove položeni brojni vijenci i cvijeće i zapaljene svijeće. Izaslanstva vlasti i udruga odale su počast poginulima kod velikog križa u groblju. Mnogi građani zapalili su svijeće na masovnim grobnicama pored ograde groblja gdje su partizani pobili nekoliko tisuća Gospićana po završetku Drugog svjetskog rata.

U organizaciji Zajednice žena Katarine Zrinski HDZ-a ličko-senjske županije položeni su vijenci i zapaljene svijeće i na spomenik poginulima u Domovinskom ratu. Svijeće su zapalila izaslanstva lokalne samouprave, domovinskog udruga te udovice i majke poginulih i hrvatski branitelji.

Ključne riječi

Komentara 161

OB
-obrisani-
14:40 01.11.2009.

Mihac,i ostali Molim Vas da mi barem na današnji dan ne prosipate mržnju o crkvi,danas su da vas podsjetim SVI SVETI, većini građana ove države to puno značii,a GLASNOJ ATEISTIČKOJ MANJINI to ne znači ništa,pa u ime nas većine poštedite nas komentara koji su usput rečeno puni neistina i konstrukcija po uzoru na udbaške

OB
-obrisani-
18:10 01.11.2009.

Mihac Neću ti da dati,odi sam i istraži,kao što sam ja surfam.....

OB
-obrisani-
18:27 01.11.2009.

Mihac Evo,opet brkaš pojmove i događaje,hrvati su se organizirali u Herceg Bosnu upravo zbog bacanja cvjeća na tenkove,a to su radili muslimani, a ne hrvati..stvarno Mihac nemaš pojma tko je tko u bosni...moram ić ća.....Pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije