Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Vukovaru

Birača više nego stanovnika, na istoj adresi živi ih 40?

željko sabo
Arhiva VL
08.02.2011.
u 19:15

Vukovarske gradske vlasti nadaju se da bi skori popis stanovništva mogao riješiti i tu veliku zagonetku

Vukovar je jedinstven u svijetu. Naime, prema popisu stanovništva iz 2001. godine, u Vukovaru je živjelo 31.690 stanovnika, a na nedjeljnim izborima, kao uostalom i na onima koji su se održavali prije, bilo je registrirano 32.711 birača, odnosno tisuću više nego što grad ima stanovnika. Vukovarske gradske vlasti nadaju se da bi skori popis stanovništva mogao riješiti i tu veliku zagonetku.

- Imamo doista nekih čudnih brojki. Nelogično je da grad ima više birača nego stanovnika. Mislim da su policija, i ostale službe, morale pronaći načina da se taj problem riješi i prije. Nadamo se svi da će i to pitanje, kao i još neka, dobiti svoje odgovore popisom stanovništva – rekao je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Pitanje broja Vukovaraca pojavilo se tijekom mirne reintegracije Podunavlja kada je Vukovar dijelu građana bio samo tranzitna postaja, a drugi se nikada nisu odjavili iz njega iako godinama žive u različitim dijelovima Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 58

SU
suncobran
20:03 08.02.2011.

to se zna od pamtivjeka da je to i bila politika glasanja samo da se dobiju izbori ali ja nebi trošio novac na popis stanovništva već bi kao lokalna uprava poslao na svaki kućni broj ćekove za komunalije ako je naprimjer 30 kn mjesećno po glavi kućanstva za odvoz smeća dakle 40*30=1200 kn puta 12 mjeseci pa da vidiš kako bi se prijavljivali i odjavljivali sa kućnih brojeva

PR
Protivcenzure
21:49 08.02.2011.

marko53 pa za koga mrtvi glasaju inače?? jeli znaš?? markovo polje, mirogoj....i ostale grobnice lika i zadar su mjesta gdje sdp nema šanse!! pa nisu ovo prvi izbori gdje su mrtvaci poduprli hdz..... pameti dođi

MA
marko53
19:49 08.02.2011.

Zanimljivo da o tome slučaju ne govore SDP-ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije