Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na predizbornom skupu

'Bio sam spreman potući se. Ne znam kako bih prošao, ali sigurno se ne bih povukao'

Donald Trump
Foto: Reuters
1/3
13.03.2016.
u 08:20

Incident u Daytonu dogodio se samo dan nakon nereda na Trumpovu skupu u Chicagu kada su se sukobili njegovi i pristalice demokratskog kandidata Berniea Sandersa, a zbog kojih je morala intervenirati i policija.

Američki tajni agenti morali su intervenirati tijekom predizbornog skupa vodećeg republikanskog kandidata za ovogodišnje predsjedničke izbore Donalda Trumpa u Daytonu u Ohiju kada je jedna osoba skočila na pozornicu.

Trump je nakratko odveden s pozornice prije no što se situacija smirila, a nakon incidenta je izjavio kako je bio spreman i na fizički okršaj.

"Bio sam spreman potući se. Ne znam kako bih prošao, ali sigurno se ne bih povukao, narode. Ona je osoba imala namjeru ozlijediti me", rekao je Trump.

Incident u Daytonu dogodio se samo dan nakon nereda na Trumpovu skupu u Chicagu kada su se sukobili njegovi i pristalice demokratskog kandidata Berniea Sandersa, a zbog kojih je morala intervenirati i policija.

"Odjednom planiran napad došao je ni otkuda", rekao je Trump u subotu ujutro u Daytonu u državi Ohio i ocijenio je da su vođe prosvjednika "bili profesionalci". 

A ti ljudi, za koje je rekao da "neki od njih zastupaju Bernijea, našeg komunističkog prijatelja ismijavali su, uznemiravali" njegove (Trumpove) pristaše, rekao je i dodao "Bernie bi trebao tim ljudima reći...'dosta', 'prestanite'".

Te Trumpove izjave izazvale su i Sandersovu reakciju koji ga je nazvao "patološkim lažljivcem".

"Kao i praktički svakoga dana, Donald Trump američkom narodu pokazuje kako je on patološki lažljivac. Iako, jasno, cijenim činjenicu da su na Trumpovom skupu u Chicagu bile i moje pristalice, odlučno tvrdim kako iza nereda ne stoje organizatori moje kampanje", rekao je Sanders.

Aktualni američki predsjednik Barack Obama pozvao je sve predsjedničke kandidate da odbace "vrijeđanja i ismijavanja" i da ne "stvaraju podjele na rasnoj i vjerskoj pripadnosti". 

Obama je rekao da bi se predsjednički kandidati trebali usredotočiti "na to kako učiniti da Americi ide još bolje. Bez uvreda, bez ismijavanja, bez podjela temeljenih na rasi i vjeri i naravno bez nasilja prema drugim Amerikancima", rekao je.

>>Trump otkazao skup u Chicagu zbog nasilnih sukoba

Komentara 7

DO
Dongfeng
11:27 13.03.2016.

Ne mogu zaustaviti Trumpa na civiliziran nacin pa su presli na organizirano ometanje njegovih skupova, nasilje i zastrasivanje. A jucer je bio i pokusaj fizickog napada. Trump skida maske svojim kriticarima i oni se otkrivaju kao povampirene bestije.

KA
kajbum
12:00 13.03.2016.

Legenda!!!

MA
maddog
13:27 13.03.2016.

već je bio skinuo tupe,sreća da su ga spriječili da se potuče bio je spreman na sve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije