Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Bijes zbog kontrole brzine: U centru njemačkog grada u deset dana oštetili gotovo sve radare

Kod jednog radara je optika osam puta poprskana lakom
21. srpnja 2021. u 08:12 11 komentara 4811 prikaza
radar
Foto: Pixabay

U Hamburgu, od 3. srpnja jedna ili više osoba oštetili su jedanaest od ukupno dvanaest postavljenih radara gdje je vrijednost svakog radara oko 210.000 eura , potvrdila je policija za BILD. Kod jednog radara je optika osam puta poprskana lakom. Jednom je prozor razbijen kamenom, drugom je reflektor oštećen, dok je jedan zapaljen. Jedan radar je prošao relativno dobro – bio je pokriven samo ceradom, piše Fenix magazin.

Njemačka policija 'MOĆNA GLOBALNA MREŽA' Njemačke sigurnosne službe upozoravaju: 'Svaki tren nas mogu pogoditi složeni teroristički napadi'

Policija pretpostavlja da je motiv vandalizma bijes, zbog izuzetno pooštrenih kontrola brzine. Radari su danima a i noćima na cesti. Vrijeme praćenja povećalo se prošle godine za 61 posto.

Ako počinitelji budu uhvaćeni, skupo će ih stajati. Uništavanje imovine može rezultirati do najviše pet godina zatvora. Zatim su tu troškovi popravka oštećenih radara i naknada za izgubljene novčane kazne.

KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe
 • sttipe:

  Prometnili se i njihovi službenici u njihove vlasnike. Mislim da se političarsko prekoračenje ovlasti triba kažnjavati najstrožim kaznama, jer je najrazornije za društvo.

 • Avatar duje912
  duje912:

  neka. dabg da i kod nas skršili one kamere po stupovima...

 • dino85:

  Tipično Njemački, kako doći najbrže do jeftinog novca, blicaju na sve strane u zadnjih 7-8 mjeseci. Treba štetu od korone nadoknaditi komunama.