Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Bijelić ostaje na čelu krim-policije, Borovec načelnik Uprave policije

borovec bijelic (1)
Igor Kralj/Pixsell
30.08.2012.
u 16:23

Poznati su i rezultati internog natječaja MUP-a za mjesta načelnika policijskih uprava, a PUZ bi trebao voditi G. Burušić

Kadrovska križaljka MUP-a lagano poprima svoje obrise. Zaključak je to nakon što su javnosti predstavljeni novi suradnici Vlade Dominića, glavnog ravnatelja policije. Nakon provedenog internog natječaja, Dominić je na mjestu načelnika Uprave kriminalističke policije ostavio Vitomira Bijelića, koji je taj posao radio i do sada. Novi načelnik Uprave policije je Krunoslav Borovec, dugogodišnji glasnogovornik MUP-a, koji na novi posao dolazi s pozicije savjetnika ministra.

Zlatko Sokolar bit će pomoćnik glavnog ravnatelja za granicu, dok će Zvonimir Vnučec biti zamjenik ravnatelja za kriminalitet. Dražen Vitez, koji je u vakuumu nastalom između odlaska bivšeg glavnog ravnatelja policije i izbora novog prvog operativca bio v. d glavnog ravnatelja policije, ostaje zamjenik ravnatelja za opću sigurnost. Taj krug najužih Dominićevih suradnika najavio je i što su ciljevi koji se postavljaju pred kriminalističku policiju: više pažnje posvetiti rasvjetljavanju cyber-kriminala, malverzacijama iz pretvorbe i privatizacije te otkrivanju ratnog profiterstva. Što se tiče temeljne policije, njezin primarni zadatak bit će povećanje sigurnosti građana.

I dok je glavni ravnatelj policije imenovao najuži krug suradnika, uskoro bi trebali biti poznati i rezultati internog natječaja za mjesta načelnika policijskih uprava. Imena kandidata prošlih na internom natječaju MUP-a poslana su u gradske skupštine na potvrđivanje, no mišljenje skupštine grada za MUP nije obvezujuće. Kako se čuje, novi načelnik PUZ-a trebao bi biti Goran Burušić, PU splitsko-dalmatinsku vodit će Zoran Petričević, PU osječko-baranjsku Milan Baričević, a Senka Šubat bit će nova načelnica PU primorsko-goranske.

Komentara 3

OB
-obrisani-
17:56 30.08.2012.

Ovaj novi sastav ravnateljstva policije je zajedno sa ravnateljem, koji nema ni trenutka operativnog staža pa samim tim ni potrebna znanja, na razini nekadašnjeg (prije 2000. godine) rukovodstva srednje policijske postaje. Ali takvi "kukurikavcima" i trebaju: polusposobni i više nego poslušni !

CH
chemica
18:32 30.08.2012.

Kakva li se samo uzbuna digla kada je Borovec maknut s mjesta glasnogovornika...Čistke, politički progon, obračun s neistomišljenicima, a sada...Unaprijedili ga.

DA
Dagromis
23:19 30.08.2012.

30.08.2012. u 18:32h chemica je napisao/la: Kakva li se samo uzbuna digla kada je Borovec maknut s mjesta glasnogovornika...Čistke, politički progon, obračun s neistomišljenicima, a sada...Unaprijedili ga. *++ Pa s obzirom da ga je Karamarko maknuo, sve je više negoo jasno! Samo što će taj sada na načelničkom položaju kada nema pojma o ničemu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije