Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bijelić ostaje na čelu krim-policije, Borovec načelnik Uprave policije

Poznati su i rezultati internog natječaja MUP-a za mjesta načelnika policijskih uprava, a PUZ bi trebao voditi G. Burušić
30. kolovoza 2012. u 16:23 3 komentara 470 prikaza
borovec bijelic (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Kadrovska križaljka MUP-a lagano poprima svoje obrise. Zaključak je to nakon što su javnosti predstavljeni novi suradnici Vlade Dominića, glavnog ravnatelja policije. Nakon provedenog internog natječaja, Dominić je na mjestu načelnika Uprave kriminalističke policije ostavio Vitomira Bijelića, koji je taj posao radio i do sada. Novi načelnik Uprave policije je Krunoslav Borovec, dugogodišnji glasnogovornik MUP-a, koji na novi posao dolazi s pozicije savjetnika ministra.

Zlatko Sokolar bit će pomoćnik glavnog ravnatelja za granicu, dok će Zvonimir Vnučec biti zamjenik ravnatelja za kriminalitet. Dražen Vitez, koji je u vakuumu nastalom između odlaska bivšeg glavnog ravnatelja policije i izbora novog prvog operativca bio v. d glavnog ravnatelja policije, ostaje zamjenik ravnatelja za opću sigurnost. Taj krug najužih Dominićevih suradnika najavio je i što su ciljevi koji se postavljaju pred kriminalističku policiju: više pažnje posvetiti rasvjetljavanju cyber-kriminala, malverzacijama iz pretvorbe i privatizacije te otkrivanju ratnog profiterstva. Što se tiče temeljne policije, njezin primarni zadatak bit će povećanje sigurnosti građana.

I dok je glavni ravnatelj policije imenovao najuži krug suradnika, uskoro bi trebali biti poznati i rezultati internog natječaja za mjesta načelnika policijskih uprava. Imena kandidata prošlih na internom natječaju MUP-a poslana su u gradske skupštine na potvrđivanje, no mišljenje skupštine grada za MUP nije obvezujuće. Kako se čuje, novi načelnik PUZ-a trebao bi biti Goran Burušić, PU splitsko-dalmatinsku vodit će Zoran Petričević, PU osječko-baranjsku Milan Baričević, a Senka Šubat bit će nova načelnica PU primorsko-goranske.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • -obrisani-:

    Ovaj novi sastav ravnateljstva policije je zajedno sa ravnateljem, koji nema ni trenutka operativnog staža pa samim tim ni potrebna znanja, na razini nekadašnjeg (prije 2000. godine) rukovodstva srednje policijske postaje. Ali takvi "kukurikavcima" i trebaju: polusposobni i više nego poslušni !

  • chemica:

    Kakva li se samo uzbuna digla kada je Borovec maknut s mjesta glasnogovornika...Čistke, politički progon, obračun s neistomišljenicima, a sada...Unaprijedili ga.

  • Dagromis:

    30.08.2012. u 18:32h chemica je napisao/la: Kakva li se samo uzbuna digla kada je Borovec maknut s mjesta glasnogovornika...Čistke, politički progon, obračun s neistomišljenicima, a sada...Unaprijedili ga. *++ Pa s obzirom da ga je Karamarko maknuo, sve je više nego ... prikaži još!o jasno! Samo što će taj sada na načelničkom položaju kada nema pojma o ničemu?